Peter Plys-sag skal i landsretten

Kopidommen fra Byretten i Horsens er anket af statsadvokaten. En lokal handelsmand blev frifundet for at krænke Disneys rettigheder til Peter Plys

Sagen om ulovlig kopiering af de kære tøjdyr Peter Plys, Harry og Skipper Skræk skal nu for landsretten.

Statsadvokaten har nemlig besluttet at anke byretsdommen fra Horsens til landsretten, fortæller Horsens Folkeblad.

En lokal handelsmand blev dømt for noget og frifundet for andet i byretten.

Han blev således frifundet for krænkelse af Disneys koncernens rettigheder til Peter Plys, fordi den originale Peter Plys ikke adskiller sig så meget fra andre gule bamser, at hans bamser krænker rettighederne til den originale.

Statsadvokaten er uenig i i dele af dommen.

- Derfor vil vi gerne have sagen prøvet ved landsretten, siger statsadvokatassessor David Schmidt til avisen. Han tilføjer, at det er en større sag inden for kopivareområdet, hvor der ikke er så megen praksis. Det er med til at gøre sagen oplagt til at blive prøvet i landsretten.

Handelsmanden var tiltalt for overtrædelse af varemærkeloven og ophavsretsloven ved at importere 139.000 kopifigurer af Peter Plys, Æseldyret, Grislingen, Skipper Skræk, Spider Man, Harry samt andre tøjdyr.

Derved krænkede han rettigheder tilhørende blandt andre giganter som Disney, BBC, Metro-Goldwyn Mayer og DSB.

Hovedparten af tøjdyrene blev solgt til kræmmermarkeder og tivolier i Norden og Tyskland.

Ved byretten blev den 66-årige handelsmand idømt ti måneders betinget fængsel.

På grund af hans alder og fordi sagen efterhånden er knap fire år gammel, slap han dog med 180 timers samfundstjeneste. Derudover fik han konfiskeret 264.000 kr. i fortjeneste. Oveni kom en bøde på 200.000 kr.