Mesterbokseren

Hans Henrik Palm

28BUSPix-Hans-Henrik-Palm.jpg
Ny portrætfilm om Mogens Palle samler alle de gamle bokselegender i Park Bio på Østerbro. Her er det Hans Henrik Palm Fold sammen
Læs mere

Hans Henrik Palm var europamester i boksning i 1982. Det er dog ikke hans højre hook, men derimod hans næse for penge, som gør ham relevant i Parken-sammenhæng.

For efter de tørre tæsk i arenaen blev det de kolde kontanter i forretningsverdenen, der dannede rammen om Hans Henrik Palm. Om det at lave forretninger har han tidligere udtalt i Berlingske:

»Selve handlen tager 20 sekunder, men inden da kan der være gået timer, dage og uger. Sådan er boksning også. Du kan mærke, om du har overtaget, om du har fanget ham, eller om du er på røven. Det spil er fascinerende.«

I velværebranchen havde Hans Henrik Palm i den grad overtaget, efter at han opbyggede Form og Fitness og sidenhen Fitness.dk. Dog endte Palm med at gå personligt konkurs i forbindelse med Amagerbankens bankerot. Men det er Fitness.dk-salget, der gør Hans Henrik Palm interessant i den verserende kursmanipulationssag. Kæden blev solgt til Parken for 300 mio. kroner, hvor en del blev betalt i Parken-aktier, hvilket ifølge Jørgen Glistrup var afgørende for, at Hans Henrik Palm overhovedet indgik aftalen med Parken.

Med aktiebetalingen blev Hans Henrik Palm en ikke ubetydelig aktionær i underholdningskoncernen, og han blev sidenhen medlem af bestyrelsen i Parken også.

Dermed er Hans Henrik Palm også central i Parken-sagen, fordi mange af de projekter, der er blevet bragt op – heriblandt Montepaone og Clipper-aftalen – er blevet bragt op i bestyrelsen.