Boligmatadoren

Patrick De Vela

Storaktionær med kr 800 millioner i Parken, Steen Larsen (senere Steen Patrick Vela). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Patrick De Vela bliver tit nævnt sammen med nogle af de store fallenter fra finanskrisen, men i modsætning til en række andre ejendomsmatadorer, er han aldrig blevet dømt for noget. Men derfor kan man jo godt lave en dårlig forretning.

Patrick De Vela – der indtil 2009 hed Steen Larsen – blev meget, meget velhavende op gennem 00erne ved at handle ejendomme, men han mistede næsten hele sin formue med finanskrisen. I de gode dage i 00erne nåede han også at gøre sig bemærket i erhvervskredse for navneskifte og sit bryllup, hvor Stig Rossen sang i kirken, og hvor Don Ø var forlover. Inden han gik rabundus, blev han så rig, at han kunne sætte sig på over en femtedel af Parkens samlede aktier. Flemming Østergaard har i retten fortalt, at Patrick De Vela forgudede Parken-formanden, og Don Ø var bange for, hvad der ville ske med aktien, hvis han forlod selskabet, og De Vela valgte at sælge alle sine Parken-papirer. Derfor indgik de to en aftale, der gav Parken-formanden så godt som fuld råderet over Patrick De Velas aktier i selskabet.

»Jamen, jeg kan ikke finde nogen, der er bedre til at passe på mine penge,« sådan sagde Patrick De Vela om en af de mest særegne aftaler, der nok nogensinde er indgået mellem en aktionær og en bestyrelse. Denne aftale bliver med meget stor sikkerhed det helt centrale punkt i afhøringen af Patrick De Vela.