Hver fjerde SMV er handlingslammet

Undersøgelse viser, at over en fjerdedel af de små og mellemstore virksomheder ikke ved, hvad de nu skal gøre for at forbedre deres forretning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets små og mellemstore virksomheder har det hårdt i kølvandet på finanskrisen.

En undersøgelse foretaget af advokatkæden Advodan viser således, at 44 procent af SMV’erne oplever, at deres årsregnskab for 2009 er dårligere end forventet, og mere end en fjerdedel ved ikke, hvad de skal gøre anderledes for at forbedre resultatet, fortælles det i en udsendt pressemeddelelse.

26 procent af de adspurgte virksomheder er i tvivl om, hvad de skal gøre ved, at deres forretning ikke klarer sig, som de havde forventet. Det tyder på, at mange SMV’er er lammet af krisen, selvom den har været en realitet i to år, og står uden idéer til at opnå et bedre resultat, lyder forklaringen:

- De virksomheder, der rykker sig i denne tid, er dem, der fokuserer på kernekompetencer og ved, hvordan man vælger urentable forretningsområder fra og har modet til at gøre det, siger advokat Klaus Rasmussen fra Advodan i Holbæk i den udsendte pressemeddelelse og tilføjer:

- Den enkelte virksomhed skal kigge sig i spejlet og afklare, hvad man gør forkert, og om der er forretningsområder, man bare ikke tjener penge på. Det kan også være områder, der er startet i gode tider, men som nu giver underskud. Måske er det tid til et frasalg af både over- og underskudsgivende aktiviteter, så der kan komme penge i kassen, og fokus på kerneaktiviteter kan bevares.