Finansrådet: Lappeløsninger trods gode intentioner

Finansråd mener ikke, at regeringen går langt nok for at skaffe arbejdskraft. Dagpengeperioden bør forkortes og supplerende dagpenge bør begrænses, mener rådet

Finansrådet mener, at mange af regeringens forslag har karakter af lappeløsninger. Regeringen burde være mere konkret og se længere frem, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

"Dagpengeperioden bør forkortes til to og et halvt år, som vismændene tidligere har foreslået. Det er et optimalt tidspunkt at få afkortet den lange dagpengeperiode, nu hvor jobmulighederne er historisk gode. Det vil styrke incitamentet til jobsøgning."

"Samtidig bør der sættes ind over for de supplerende dagpenge. Det kan simpelthen ikke passe, at flere tusinde personer modtager statsstøtte til at være deltidsbeskæftigede i den nuværende beskæftigelsessituation," lyder det fra Jørgen A. Horwitz.

Regeringens skatteforslag om at indføre et særligt nedslag i de 64-åriges skattebetaling vil øge incitamentet for denne gruppe til at blive på arbejdsmarkedet. Det er der brug for, mener Finansrådet.

/ritzau/