Business Update: Nilfisk og kapitalfondene, vin til kostpris og Dubais øko-konge

Læs mere
Fold sammen

God morgen. Så er vi i gang med julemåneden.

Det danske industriikon, støvsugervirksomheden Nilfisk, tegner til at blive børsnoteret til foråret. Den nuværende ejer, NKT, vil skille Nilfisk fra og flere kapitalfonde har angiveligt været interesserede købere, men har ikke ville give den pris, som virksomheden skønnes at være værd på børsen.

Blandt de sprit nye danske virksomheder så kan du i dag læse om det ambitiøse vinkoncept Winefamly, som går i luften i dag. Det er et erfarent firkløver med serieiværksætteren Morten Strunge i spidsen, der står bag konceptet, hvor kunderne for 75 kroner om måneden kan købe vin til kostpris.

Unge trasker i hinandens fodspor efter folkeskolen: Først vandrer de til det almene gymnasium og derefter går turen til universitetet. I 2025 vil der være alt for få faglærte og alt for mange akademikere uden de rigtige kompetencer til at bidrage til samfundsøkonomien, konkluderer Danmarks Vækstråd i ny rapport. Det er man ikke overraskende uenige i i de højt uddannedes hovedorganisation Akademikerne.

Danske økologiske fødevarer er efterspurgte i De forenede Arabiske Emirater. Men hvis man som dansk fødevareeksportør ønsker adgang til den rige ørkenstat, er der ingen vej uden om Nils Al Accad. Læs portrættet af Dubaris øko-konge, som kastede sig over økologien, fordi han blev syg af den konventionelle mad.

Dagens jourhavende på Business.dk er Sonny Wichmann. God dag.