Business Update: Finansprinsens exit, Jyske Banks spanske kvaler og lysende designsucces i USA

Foto: Ida Marie Odgaard.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen ved at dvæle en anelse ved den store nyhed fra i går. Nordeas udsædvanlige farvel til selakabets kronprins. Højst overraskende forlader tidligere departementschef David Hellemann sit job i Nordea. Han var ellers kørt i stilling som kronprins i bankens danske afdeling. Hellemann afviser uenigheder som baggrund for afskeden.

Fra en stor bank til en anden. En vred bankkunde klager til Finanstilsynet over Jyske Banks salg og anbefaling af virksomhedsobligationer i den nødlidende spanske virksomhed Abengoa. »De har tørret tabet af på min klient. Har de også gjort det med andre kunder,« spørger advokat.

Og så til gode nyheder fra Esplanaden. Danske Maersk Line skal i de næste tre år transportere aluminium og legeringer for den russiske gigant Rusal. Rusal er en af verdens førende producenter af aluminium.

Den danske designvirksomhed Louis Poulsen sætter nu hårdt ind for at sælge flere lamper på det amerikanske marked. Åbningen af showroom i Los Angeles er første skridt mod mere salg i jagten på en global omsætning på én mia. kroner.

Dagen byder på det amerikanske kongetal, tallet for arbejdsløshed, der bliver offentliggjort i dag klokken 14.30.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk