Brexit kan koste Storbritannien 400 mia. pund i 2030

Et vidtgående brud med EU uden handelsaftale vil koste den britiske økonomi 400 mia. pund i 2030, viser en ny rapport af Rabobank.

Foto: OLI SCARFF. Et vidtgående brud med EU uden handelsaftale vil koste den britiske økonomi 400 mia. pund i 2030, viser en ny rapport af Rabobank.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver The Independent.

Rabobanks undersøgelse påpeger, at forlader briterne det indre marked uden at have en handelsaftale på plads vil det koste op til 18 pct. af den britiske BNP-vækst i 2030.

»Hvordan dynamik som innovation, konkurrence, viden og menneskelig kapital vil ændre sig, og hvad der påvirker dette, vil have indflydelse på den britiske og europæiske økonomi. Vores forskning viser, at den langvarige virkning af brexit sandsynligvis vil være mere alvorlig end oprindelig forventet,« siger økonom ved Rabobank Hugo Erken til The Independent.

Rabobanks forskning påviser tre scenarier, som kan komme til at ske, hvis Storbritannien forlader EU:

Første scenarie er et vidtgående brud med EU uden handelsaftale. Det andet scenarie er, at Storbritannien forlader EU med frihandelsaftaler og tredje og sidste scenarie er, at Storbritannien forbliver i det indre marked, men forlader toldunionen, skriver avisen.

/ritzau/FINANS