Brændende platforme, opfindsomme forretningsmodeller og skrottet kvindekvoter

Foto: Henrik Bjerregrav/3F.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med en advarsel fra en af de tungere stemmer inden for dansk erhvervsliv. Udsigten til voksende mangel på arbejdskraft i industrien er en brændende platform, som der skal gøres noget ved, lyder det fra Christian Frigast, ledende partner i kapitalfonden Axcel. En ny undersøgelse fra kapitalfondenes brancheorganisation bakker ham op og anbefaler ligesom ham skattelettelser.

Nye historier om Hellerup Finans fortsætter med at dukke op dagligt som en anden julekalender i denne december-måned. Det omstridte investeringsselskab bogførte således et overskud på over 18 mio. kr. i 2014/15 trods underskud i fire centrale porteføljeselskaber på næsten 40 mio. kr. Der er tale om en forretningsmodel, som de seneste dage er blevet kritiseret af investorer, eksperter og tidligere samarbejdspartnere.

Kvoter, der skal sikre flere kvinder i bestyrelser, er nok engang blevet blokeret i EU af et mindretal, der tæller Danmark. Den danske model uden kvoter virker og medfører flere kvinder i bestyrelserne, mener ligestillingsministeren.

En grim sag om madforgiftning har kastet den amerikanske restaurantkæde Chipotle ud i et stormvejr. Mandag står selskabet til regnskab på børsen efter det fredag fortalte, at kunderne holder sig væk.

Dansk Design Center og brancheforeningen Design Denmark er gået sammen om budskabet om, at design kan bidrage til værdiforøgelsen af en lang række processer i erhvervslivet.

For sjette år i træk kan Illums Bolighus prale af både at opleve fremgang på top- og bundlinje. Hemmeligheden skal findes i at være et »total teater«, forklarer adm. direktør og storaktionær, Henrik Ypkendanz

Dagen byder på tal fra Danmarks Statistik om bl.a. nyregistrerede motorkøretøjer november 2015. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med øønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper