400 flere ledige rykker ikke ved arbejdsløsheden

Ledighedsprocenten var uændret på 4,2 procent i januar. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Ledigheden blev fastholdt på 4,2 procent i januar ifølge Danmarks Statistik. (Arkivfoto) Www.colourbox.com Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arbejdsløsheden i Danmark var uændret på 4,2 procent i januar. Det på trods af en marginal stigning i antallet af ledige.

Det skriver Danmarks Statistik i sin seneste opgørelse over ledigheden i Danmark.

I januar registrerede statens talknusere en stigning i antallet af bruttoledige på 400 personer, og dermed var der 114.000 af slagsen.

»Det bemærkes dog, at ledigheden for december 2016 med dagens offentliggørelse er blevet nedjusteret fra 114.600 til 113.600. Det bør ligeledes fortsat bemærkes, at den stigende bruttoledighed hænger nøje sammen med, at flere og flere personer på integrationsydelse bliver visiteret som jobparate,« skriver Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af bruttoledige på integrationsydelse steget med 6100 personer.

»Det er i sig selv positivt, at flere indvandrere på integrationsydelse bliver erklæret jobparate. Det er det første skridt på vejen mod et fast arbejde, som er afgørende for en vellykket integration. Desuden giver det et velkomment løft til arbejdsudbuddet, i en situation, hvor arbejdsmarkedet strammer mere og mere til,« skriver Signe Roed-Frederiksen, cheføkonom ved Arbejdernes Landsbank, i en kommentar til tallene.

Skeler man til de store linjer, er arbejdsmarkedet dog fortsat stærkt, hvilket er et godt signal for dansk økonomi.

»Udviklingen på arbejdsmarkedet er en af de mere sikre strømpile for den overordnede tilstand i økonomien. Og arbejdsmarkedet har igennem længere tid indikeret, at det faktisk går helt okay i Danmark,« skriver cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea i en kommentar.

Dykker man længere ned i tallene viser de, at der var 89.500 såkaldte nettoledige i januar, mens der var 24.500 ledige i aktivering.

De bruttoledige fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem mænd og kvinder, mens aldersgruppen 30-39 år tegner sig for flest ledige.

Bruttoledigheden dækker over antallet af ledige i aldersgruppen 16-64 år og er omregnet til fuldtid.