DF arrangerer alternativt klimatopmøde

Når verdens ledere samles i København for at løse klimaproblemerne, inviterer DF til alternativt klimatopmøde. DF lægger sig på Saudi-Arabiens linje, mener K.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens den danske regering knokler for at få alle verdens lande til at blive enige om at gøre noget ved de menneskeskabte klimaforandringer i København til december, bidrager støttepartiet Dansk Folkeparti med en alternativ konference. Her skal nogle af de eksperter, som føler sig tilsidesat og overhørt i klimadebatten, have lov at lufte deres ideer, mener DF, som åbent siger, at regeringen er blevet en del af et establishment, der alt for ensidigt fokuserer på de menneskeskabte klimaproblemer.

»Der er mange grunde til klimaforandringerne. Blandt andet er der forskning, der viser, at Solens magnetfelt har stor betydning. Men den forskning bliver slet ikke taget med, når FNs klimapanel udarbejder de rapporter, som kommer til at ligge til grund for en aftale i København,« siger Morten Messerschmidt, Dansk Folkepartis Europa-Parlamentsmedlem, som skal være ordstyrer ved det alternative topmøde.

»Vi er skeptiske over for den ensidighed, der er i debatten. Alternative teorier kommer ikke frem, forskere kan ikke få deres artikler offentliggjort eller finde finansiering, og deres synspunkter bliver undertrykt. Det er usundt, og regeringen er en del af det establishment, der monopoliserer klimadebatten,« siger Morten Messerschmidt, der håber, at verdenspressen vil komme til konferencen, der skal foregå i Landstingssalen på Christiansborg.

Direkte skadeligt
Hos de Konservative ved klimaordfører Per Ørum Jørgensen godt, hvilket klimatopmøde, han har tænkt sig at troppe op til. Det bliver det officielle i Bella Center.

»Hvis Dansk Folkepartis klimatopmøde kører på en klimaskeptisk dagsorden, så deler de jo samme dagsorden som for eksempel Saudi- Arabien. Jeg vil da håbe, at Dansk Folkeparti også har fokus på forsyningssikkerhed, så vi ikke bliver afhængige af mere eller mindre korrupte mellemøstlige regeringer som Saudi-Arabien,« siger Per Ørum Jørgensen.

Han tror dog ikke, at Dansk Folkepartis klimatopmøde kommer til at skade den store klimakonference.

»Dansk Folkeparti må holde alle de topmøder de vil, og det er da positivt, at de har fokus på klima,« fastslår Per Ørum Jørgensen. På Venstrefløjen har man svært ved at finde noget positivt i Dansk Folkepartis idé.

»Det er en helt forfærdelig dårlig idé. Formålet er jo at sætte spørgsmål ved, om der er menneskeskabt global opvarmning, og det er virkelig en kamp at få en international aftale om at bekæmpe netop det. Det her må lægge op til et rivegilde mellem regeringen og dens støtteparti, når det går ud og sender direkte kontrasignaler lige som Bjørn Lomborg gør,« siger SFs Anne Grete Holmsgaard, der mener, at DFs projekt er direkte skadeligt for mulighederne for at få en aftale i København.

»Den internationale presse vil jo elske det her, og de der er imod en international aftale kan jo bruge det her til at klynge sig til. Der er lang vej igen,« siger Anne Grete Holmsgaard.

I Venstre siger klimaordfører Lars Chr. Lilleholt blot, at der er ytringsfrihed.

»DF er velkommen til at holde konferencen, men vores ressourcer bruges på at nå en aftale,« siger han.