Det skrevne ords mand

Bjarke Larsen er manden bag branchebladet BogMarkedet. 10. maj fylder han 60 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bjarke Larsen er chefredaktør på (og indehaver af) branchebladet BogMarkedet, der skriver om den danske bogbranche; han har et lille forlag, der har specialiseret sig i bøger om ADHD, autisme og beslægtede emner. Han deltager aktivt i den offentlige debat med læserbreve og kronikker også her i avisen – og han har taget initiativ til »Historiske Dage«, en publikumsmesse hen over en weekend i marts 2015, hvor der sættes fokus på formidlingen af vores fælles danmarkshistorie, og hvor museer, forlag, lokalhistoriske foreninger og mange andre vil udstille, fortælle og lægge op til debat.

Bjarke Larsen er uddannet journalist og har i stort set hele sin karriere arbejdet enten freelance eller haft sit eget firma inden for kommunikation og PR. Blandt kunderne har været Udenrigsministeriet, Folkekirkens Nødhjælp, Danfoss, en række kommuner og offentlige institutioner, lige som der er leveret artikler og kommentarer til et hav af danske medier. I ti år skrev Bjarke Larsen udenrigspolitiske ledere for Berlingske, hvor han også har været tilknyttet Groft Sagt.

En politisk karriere er det også blevet til, idet Bjarke Larsen i en periode var aktiv i Det Radikale Venstre som både medlem af Sønderjyllands Amtsråd og Sønderborg byråd, som redaktør af partiets medlemsblad, som folketingskandidat, som formand for et udvalg, der skulle formulere en ny integrationspolitik og som medlem af såvel hovedbestyrelse som forretningsudvalg. Han forlod De Radikale sammen med Naser Khader, men er i dag passivt medlem af Socialdemokratiet.

Bjarke Larsen har skrevet en række bøger, først og fremmest om udviklingspolitik, redigeret politiske debatbøger og skrevet selvhjælpsbogen »Lær at drikke med måde«, der om en uge udkommer i en revideret og opdateret udgave.

Dagen fejres med familie og venner.