Verdenssopran åbner københavnsk operafestival

Den franske sopran Patricia Petibon kan opleves kvit og frit ved Copenhagen Opera Festivals åbningskoncert.

Den franske sopran Patricia Petitbon begejstrede sidste år i DR Koncerthuset og kan nu opleves ved Copenhagen Opera Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE KARABA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var ikke mange, der kendte den franske barok-sopran Patricia Petibon, da hun sidste forår for første gang besøgte Danmark og sang Mozart ved en koncert i DR Koncerthuset. Men hun begejstrede både publikum og anmeldere, og derfor er det en glad festivalleder Michael Bojesen, der nu kan præsentere Petitbon som det store navn ved åbningen af dette års Copenhagen Opera Festival. Her medvirker Petitbon i en koncertopførelse af Massenets »Manon« ved den gratis åbningskoncert på Den store Scene ved Torvehallerne.

»Patricia Petitbon er én af verdens førende og hotteste sopraner lige nu, og det er lidt af et scoop, at vi har fået hende,« siger Michael Bojesen, som løfter sløret for hele festivalprogrammet senere i dag.

Det er sjette gang, Copenhagen Opera Festival fylder Københavns gader, stræder, sale, pladser og kirker med sang og musik. Festivalen startede i det små i 2009 med det formål at gøre kunstarten med det elitære ry tilgængelig for alle danskere. Siden er den vokset år for år. Sidste år kunne publikum vælge mellem knap 50 forskellige større og mindre arrangementer, hvoraf mange er gratis.

Årets festival er den anden med Michael Bojesen som festivalleder.

»Vi holder fast i mange af de ting, vi oplevede stor tilfredshed med sidste år. Blandt andet indtager vi igen pladsen ved Torvehallerne, så man får chancen for at opleve opera i mange afskygninger ugen igennem blot ved at kigge forbi,« siger han, men lover også flere nye tiltag.

Læs mere om Copenhagen Opera Festival på b.dk. senere i dag og i Berlingske i morgen, hvor avisens to operaanmeldere, Søren Schauser og Søren Kassebeer, fortæller, hvad de ser mest frem til at opleve under festivalen.