Unge stjerner skal friske Oscar op

Ekstra ungdommelig energi skal trække unge seere til nattens Oscar-show.

Nattens Oscar-værter er unge og smukke. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW GOMBERT / CLAUDIO PERI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hollywood har i år gjort sig ekstra umage med friske prisoverrækkelsen af den gyldne statuette, Oscaren, lidt op.

Det sker blandt andet ved at lade de to unge skuespillere, James Franco og Anne Hathaway på henholdsvis bare 32 og 28 år lede Oscar-uddelingen, som foregår søndag nat dansk tid.

Dermed Oscar-arrangørerne at kunne tiltrække flere unge seere til Oscar-showet. Dem er der nemlig blevet færre af de senere år.

Anne Jacqueline Hathaway er blandt andet kendt for sin rolle som Amelia "Mia" Thermopolis i Disney-filmene "Prinsesse eller ej" og "Prinsesse eller ej 2".

Hun har også haft store roller i film som "Havoc" og "Brokeback Mountain", som begge indeholder nøgenscener af Hathaway.

James Franco fik i 2002 en Golden Globe for rollen som James Dean i filmen af samme navn. Han har været nomineret til både en Emmy Award og en Screen Actors Guild Awards.

De to unge skuespillere skal blandt andet afsløre, om det bliver en af favoritterne "The King's Speech" og "The Network", der skal have den eftertragtede pris for årets bedste film.

Også opløbet i kategorien for bedste kvindelige skuespiller ser ud til at blive tæt mellem Natalie Portman, der er med i "Black Swan" og Annette Bening, som spiller en lesbisk mor i "The Kids Are All Right".

Set med danske øjne er det mest spændende naturligvis, om Susanne Bier vil få en Oscar for filmen "Hævnen" i kategorien "bedste ikke engelsksprogede film".

Ifølge bookmakerne er Bier næstfavorit efter den mexicanske film "Biutiful".

Uddelingen af de mere end 20 priser kommer til at vare mere end tre timer.

/ritzau/