Stefan Larsson forlader Betty Nansen Teatret

Den ene af Betty Nansen Teatrets to chefer, Stefan Larsson, har sagt sin stilling op efter få måneder på posten. Vibeke Windeløv fortsætter som enedirektør.

Foto: Simon Skipper. Mindre end et halvt år hold direktørkonstruktionen på Betty Nansen Teatret. Stefan Larsson forlader teatret, mens Vibeke Windeløv fortsætter alene.
Læs mere
Fold sammen

Efter  mindre end et halvt år på posten meddeler den ene af Betty Nansen Teatrets chefer, Stefan Larsson, at han forlader den frederiksbergske scene med udgangen af sæsonen.  Vibeke Windeløv fortsætter som enedirektør fra september.

»Jeg er kommet til et punkt i mit liv, hvor jeg vil instruere og spille mere - og det har vist sig, at den aftalte orlov ikke har været tilstrækkelig til at dække de engagementer, jeg har i Stockholm og i det øvrige Europa,« siger Stefan Larsson i en pressemeddelelse.

Store dele af efteråret har har han været fraværende fra teatret på Frederiksberg for at medvirke i sin egen opsætning af Ingmar Bergman-klassikeren på den svenske nationalscene, Dramaten, samtidig med at han iscenesætter operaen »Medea« på Kungliga Operan i Stockholm.

Stefan Larsson og Vibeke Windeløv blev fra 15. juli sidste år  ansat som direktørduo med ham som den teaterkyndige, hende som den, der primært skulle tage sig af de administrative sider af teaterdriften. Men Windeløv skal altså i fremtiden varetage teatret alene.

"Som helt ny i teaterbranchen har det været fantastisk at have en instruktør af Stefan Larssons kaliber ved min side. Og selvom Stefan stopper til september har vi aftalt at jeg  altid kan ringe til ham, hvis jeg får brug for sparring," siger hun i samme meddelelse fra teatret.

Stefan Larsson vender tilbage til Betty Nansen Teatret 25. januar, når hans orlov er slut. Her skal han iscensætte den græske tragedie »Medea« på teatrets anneksscene, Edison, som er en co-produktion med Dramaten.

Teatrets bestyrelsesformand, Mette Laursen, er glad for, at Stefan Larsson »fastholder samarebjdet« om forestillingen. "Betty Nansen teatret har med Vibeke Windeløv og Stefan Larsson lagt grunden for en ny epoke i teatrets fornemme historie. Med fornyelse og eksperimenteren har vi fastholdt teatret formål, nemlig at spille klassiske fortællinger på nye måder,« siger hun.

Også Aarhus Teater, som Stefan Larsson var direktør for 2009-2013 , forlod han i utide. Dengang med begrundelsen, at det ikke var muligt at få privatlivet til at gå op. Betty Nansen Teatret har i indeværende sæson haft en vanskelig start med svigtende billetslag og en aflyst forestilling, »Prometheus. nu«,  som kun nåede at spille få gange.