»Sprød kant med saftig midte« - internettet syder og bobler over »Den Store Bagedyst«

»Den Store Bagedyst« er tilbage, og det samme er horderne af Twitter-glade danskere, der vender og drejer hvert et ord, der bliver sagt i programmet.

Deltagerne i den nye sæson af »Den Store Bagedyst.« Fold sammen
Læs mere
Foto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vanen tro vækkes de sociale medier til live, når en ny sæson af »Den Store Bagedyst« skydes i gang. Hashtaggene #denstorebagedyst og #TueOgTonyOgSarasTVklub trender på Twitter, hyggesokkerne og hjemmebaget bliver luftet på Instagram, og den menige danske hopper til tasterne på Facebook, når temaet for et af programmets afsnit er »mandehørm«.

Aktivitet på sociale medier er en naturlig følgesvend, når en million danskere samles om at tilbede fondant, ganache og den gode krumme. Og samles om at føle med dem, der kæmper med en skilt mousse eller en vakkelvorn croque en bouche.

Programmet er »et eventyr,« som lektor i Medievidenskab Hanne Bruun ved Aarhus Universitet beskrev det sidste år. Og hun mener, at programmet fungerer som underholdning.

»Det er TV, når det er allermest basalt. Det er håndværker-fjernsyn. Man ser folks nederlag og sejre. Der er masser af følelser og masser af identifikation. Og så er det børnevenligt. Ingen kommer til skade. Det vildeste, der kan ske, er, at kagen brænder på,« sagde hun.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Deltagerne i den nye sæson af »Den Store Bagedyst.« Fold sammen
Læs mere
Foto: DR.

At dømme efter aktiviteten på de sociale medier fungerer programmet også fint som underholdning i år. Også selv om programmet tager sig anderledes ud end de foregående år.

Et nyt dommerhold, bestående af Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, erstatter Mette Blomsterbergs »håndelag« med Markus Grigos »Ordnung muss sein«, men konceptet er det samme.

De ti deltagere dyster i klassiske konditorteknikker, bl.a. at temperere chokolade, og der var lagt op til store følelser, da deltagerne dystede i disciplinerne »snitter« og i aftenens program, der stod i de danske konditorkagers navn. De ti nye deltagere kæmpede i disciplinerne »snitter«, »kransekagetoppe« og »flødekager,« og det gav anledning til megen ordkløveri på især Twitter.

Der blev også lagt mærke til dommerskiftet:

Debatten, der verserede om DRs mangfoldighedskonsulent Gitte Rabøl, gik heller ikke ubemærket hen:

Nordsjællands Politi hoppede også med på »Den Store Bagedyst«-bølgen.