Sportslige begivenheder i 2006

Vinter-OL

Michael Greis<br>Foto: Dominic Ebenbichler Fold sammen
Læs mere

Legene i Torino blev ikke de mest begivenhedsrige i nyere tid. Der var mange profiler, men sammenlignet med tidligere Lege manglede de helt store triumfatorer. Største profil blev den tyske skiskytte Michael Greis, der vandt tre guldmedaljer.

Champions League

FC Barcelona anført af Ronaldinho, som i foråret nærmest var bedre end nogensinde, og Samuel Eto'o var sæsonens bedste og mest underholdende mandskab. I finalen i Paris blev overraskelsen fra Arsenal med Thierry Henry som den store stjerne besejret med 2-1.

Wimbledon

Roger Federer fra Schweiz slog sikkert spanieren Rafael Nadal i finalen. Derudover vandt Roger Federer også US Open og Australian Open, og generelt var han så god, at han har kurs mod en titel som alle tiders bedste mandlige tennisspiller.

Ryder Cup

USA og Tiger Woods skuffede igen og tabte til Europa. Resten af året viste Tiger Woods det meste af tiden sig til gengæld fra sin allerbedste side. Han vandt to af de fire majors, de største golfturneringer, og var igen verdens suverænt bedste.

VM i fodbold

Italien viste sig hurtigt som en af de bedste hold, og det var fortjent, at støvlelandet vandt VM, som spillemæssigt ikke nåede de helt store højder. Italiens anfører Fabio Cannavaro blev sidst pååret fortjent kåret til både årets spiller i Europa og i verden.

Formel 1

Tyskeren Michael Schumacher, der hele syv gange er blevet verdensmester, stoppede karrieren, men endte uden en ny VM-titel. Den snuppede spanieren Fernando Alonso, der i 2005 blev verdensmester for første gang.

2006 med danske øjne

Det var bokseren Mikkel Kessler, der med sejren over Markus Beyer blev dobbelt verdensmester, og Michael Rasmussen, der for andet år i træk vandt Tour de Frances bjergkonkurrence, som stod for de største danske internationale præstationer.