Radio24syv siger nej tak til særordning: »Vi har været kastebold længe nok«

Radio24syv har ingen interesse i en midlertidig forlængelse af sendetilladelsen. »Vi har været kastebold længe nok,« siger radioens direktør, der dog åbner for nye muligheder, hvis udbuddet skal gå om.

Radio24syvs chefredaktør, Jørgen Ramskov, i radiokanalens redaktionslokaler i København, tirsdag den 22. oktober 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om en stor gruppe politikere har bedt fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) om at forlænge Radio24syvs sendetilladelse, skal lytterne ikke regne med noget.

Radio24syv er nemlig slet ikke interesseret i at sende.

»Vi er glade for initiativet og interessen, men vi er ikke interesseret i en særordning. Hvis politikerne ender med at vedtage sådan en, vil vi ende med at hænge for enden af en fiskestang, hvor vi igen ikke ved, om vi er købt eller solgt. Det kan vi ikke byde folk,« forklarer Radio24syvs direktør, Jørgen Ramskov, der understreger, at det ville være umuligt at nå at lave en sendeplan og udkomme med så få dages varsel. Derudover er radioens folk trætte.

Jørgen Ramskov, Radio24syvs afgående direktør

»Hvis der skulle komme et nyt udbud, er der formentlig nogle af os, der vil opstå som Fugl Fønix og søge igen.«


»Vi har været kastebold længe nok,« siger Jørgen Ramskov.

Radio24syv som Fugl Fønix

Ønsket om at forlænge Radio24syvs sendetilladelse opstod mandag hos de Radikales medieordfører Jens Rohde, der begrunder ideen med, at vinderne af den nye DAB-kanal Loud ikke dækker hele landet, og at økonomien i udbuddet, ifølge Rohde, har spillet en alt for afgørende rolle.

Også Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen og Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, har meldt sig på banen med ønsket om at redde Radio24syv. Tirsdag eftermiddag har fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) indbudt partiernes ordførere til et møde, hvor Radio- og TV-nævnet også deltager.

De tre radiokanaler, der bød på den nye DAB-kanal, har fået mulighed for at stille spørgsmål til processen frem til kl. 12.00. Det har både Radio24syv og Loud benyttet sig af.

»Vi har sendt en masse kritik og en masse spørgsmål, og nu er det vigtigt, at det bliver læst og vurderet. Det vigtigste er at få belyst, om processen er foregået korrekt. Og hvis der så skulle komme et nyt udbud, er der formentlig nogle af os, der vil opstå som Fugl Fønix og søge igen,« siger Jørgen Ramskov.

Også Radio Loud har sendt spørgsmål om processen. Bestyrelsesformand Martin Brandt Larsen har dog ikke flere kommentarer til sagen.

»Vi har respekt for den politiske proces og glæder os til at læse svarene på tirsdag,« siger Martin Brandt Larsen.