Politikere stemmer nej til kæmpe Tivoli-byggeri

Tivolis store prestigeprojekt »Tivoli Kanten« er blevet stemt ned af en række politikere.

Sådan forestiller Tivoli at Kanten skal se ud. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke lige foreløbig, at Tivoli kommer til at udvide den gamle have med et stort shoppingcenter.

Siden 2008 har Tivoli haft et stort byggeprojekt på tegnebrættet. »Tivoli Kanten« skulle være et kæmpe shoppingcenter bestående af kvalitetsbutikker og restauranter med glasfacade ud til Bernstorffsgade.

Men nu ser det ud til, at der er endnu længere udsigter med projektet.

Mandag blev startredegørelsen for projektet behandlet på et møde i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, og her nedstemte udvalget redegørelsen med stemmerne 7-3.

I Tivoli står de uforstående overfor afgørelsen:

»Det her er meget overraskende. Vi havde slet ikke forventet det og ikke set det komme,« siger kommunikationskonsulent i Tivoli Ellen Dahl til AOK.dk

»Vi har gennem hele forløbet været i tæt dialog med forvaltningen frem mod denne afgørelse. Vi har ikke fået nogen indikationer om, at der var et issue med facaden,« siger Ellen Dahl.

Projektet strækker sig fra hjørnet af Vesterbrogade til Nimb i det, man i Tivoli kalder fase 1. I den såkaldte fase 2 bygges der mellem Dansk Industri og Tivolis Hovedindgang; der er dog p.t. ikke konkrete planer for opførelse af fase 2.

Tivoli Kanten er udviklet i samarbejde med det verdensberømte, amerikanske arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners, men det kommer altså ikke til at blive til noget lige foreløbigt.

I Tivoli ved man endnu ikke, hvad man skal stille op med afgørelsen.

»Vi må have en tænkepause for at forstå, hvad det er, der er galt. Vi er forbavsede, forbløffede og ærgerlige over afgørelsen,« siger Ellen Dahl.

Liberal Alliances gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Lars Berg Dueholm, var selv med til at stemme ja til Tivolis forslag, og han forstår ikke, at der blev stemt nej:

»Det er dybt rystende, at et flertal i Københavns Teknik- og Miljøudvalg skrinlægger et sådant projekt, som ikke bare tilgodeser den eksisterende arkitektur, men som også vil være til enorm gavn for københavnerne og turismen. Det er altså ikke hverdagskost, at private aktører på den måde tilbyder at investere i København, så når det sker, skal virksomhederne altså kunne regne med kommunens opbakning. Derfor ville jeg ønske, at de røde partier havde stemt ja, som vi gjorde,« siger han.