Overblik: Her er anmeldernes dom over ugens premierefilm (uge 1)

AOK har samlet en række af denne uges filmpremierer, som byder på alt lige fra dokumentar om Johannes Møllehave, thriller og en russisk film, der høster hele 5 stjerner fra anmelderne. Her få du et hurtigt overblik over anmeldernes dom.

Foto: PR

Hjertestart

Instruktør: Arild Andresen
Medvirkende: Kristoffer Joner, Ellen Dorrit Petersen og Kristoffer Bech

Kort om filmen
Filmen handler om manden Kjetil, der har mistet sin kone og nu står tilbage med deres adopterede søn fra Columbia, Daniel. Sønnen og Kjetil fik dog aldrig bygget et fader-søn-forhold op, inden konens død, da Kjetil altid har haft travlt med sin karriere. Derfor mener han, at det er bedst for dem at finde Daniels biologiske mor i Columbia, ikke mindst fordi forholdet mellem dem kun er blevet værre efter moderens død.

Politiken

Søren Vinterberg:
»To skuespillere løfter dette lille norske familiedrama: Kristoffer Joner på 45 år og Kristoffer Bech på 6«.

Soundvenue

Jannie Dahl Astrup:
»Det norske adoptionsdrama ’Hjertestart’ er én lang showreel af pragtpræstationer fra Kristoffer Joner i rollen som modvillig adoptivfar og sørgende enkemand. Når fortællingen balancerer på kanten til utroværdig og banal, redder Joner den hjem på nuanceret storspil«.

Filmmagasinet Ekko

Rasmus Stenbæk Iversen:
»Hjertestart er et velskrevet og seriøst drama, som dog lider af en gennemgående skavank«.

Loveless

Instryktør: Andrey Zvyagintsev
Medvirkende: Aleksey Rozin og Maryana Spivak

kort om filmen
»Loveless« er en russisk film, der handler om parret Zhenya og Boris, der står midt i en skilsmisse af den mindre pæne slags. De har begge fundet en anden og vil gerne starte et nyt liv med hver deres nye kærester. Sammen har de sønnen Alyosha på 12 år, som de begge er villige til at opgive. Dette overhører Alyosha i et stort skænderi, hvorefter han stikker af fra dem begge.

Berlingske

Louise Kidde Sauntved:
»Det føles på ingen måde præmaturt at tale om »en af årets bedste film«, selvom vi kun skriver 4. januar«!

Politiken

Kim Skotte:
»»Loveless« er en hård film, men velspillet, æstetisk brillant og voldsomt interessant«.

Jyllands-Posten

Nabba Frank Rasmussen:
»(...) ”Loveless” er et mesterværk, et mysterium, der rummer humor, sorg, alvor og magi. Det kan næsten ikke blive bedre«.

Soundvenue

Peter Christian Rude:
»Zvyagintsev rammer hårdt med sin enkle, men effektfulde fortælling om kærlighedens kår. Alvoren bliver aldrig tyndet op med sort humor. Der er ingen formildende omstændigheder eller mulighed for distance. ‘Loveless’ taler for sig selv. Det er en stilsikker og enormt overbevisende filmskabning«.

Møllehave - hellere forrykt end forgæves

Instruktør: Peter Klitgaard

Kort om filmen
Dokumentrfilmen »Møllehave - Hellere forrykt end forgæves« er et portræt af forfatter og præst Johannes Møllehave. I filmen fortæller han om sig selv og flere forskellige danske kulturpersonligheder, som har betydning for ham. Deriblandt H.C. Andersen og Søren Kierkegaard.

Berlingske

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»Det er Møllehave, som vi har hørt ham mange gange før. Og tale dét kan han. Men gid han til en forandring havde talt om noget andet og nogle andre«.

Politiken

Kim Skotte:
»(...) en enkel film, hvor den i dag 81-årige Møllehave leverer varen i imponerende veloplagt stil, men hvor det er småt med både overraskelser, filmiske opstrammere og æstetiske overvejelser«.

BT

Michael Lind:
»[Møllehave] elsker at fortælle og gør det med stor passion og livsglæde. (...) Men der er også meget af Møllehave, så nok mest til fans«.

Wind River

Instruktør: Taylor Sheridan
Medvirkende: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Graham Greene og Jon Bernthal

kort om filmen
Thrilleren »Wind River« handler om vildtjæger Cory, der igennem flere år har opsporet farlige dyrearter i gamle indianerreservater. En dag finder han dog noget helt andet - nemlig liget af en ung kvinde i den snedækkede vildmark. Sagen bliver efterforsket som en mordsag, men myndighederne gør ikke meget ud af mysteriet og sender blot den nyuddannede FBI-agent Jane Banner til at opklare sagen.

Berlingske

Jeppe Krogsgaard Christensen:
»»Wind River« er som Sheridans tidligere historier omhyggeligt tilrettelagt og økonomiserer blændende med detaljer og følelser«.

Jyllands-Posten

Frederik Asschenfeldt Vandrup:
»(...) Sheridan cementerer med den stærke og velgennemførte skildring sin position som en af tidens mest relevante og vigtige samfundskronikører i amerikansk film«.

Soundvenue

Niki Vraast-Thomsen:
»Stærk instruktørdebut fra en af de mest lovende, nye amerikanske filmskabere, Taylor Sheridan, og Jeremy Renner i hovedrollen har ikke været bedre siden ’The Hurt Locker’. Et brutalt kig på den amerikanske vildmark. Også den psykologiske. ’Wind River’ er brillant nordic noir forklædt som en moderne anti-western«.

Filmmagasinet Ekko

Niels Jakob Kyhl Jørgensen:
»Og den tidligere skuespiller Taylor Sheridan er en gudsbenådet dramatiker. Små detaljer er ladet med betydning, og gang på gang tager den ellers nærmest begivenhedsløse efterforskning en uventet drejning«.

Wonder

Instruktør: Stephan Chbosky
Medvirkende: Julie Roberts, Jacob Tremblay og Owen Wilson

kort om filmen
10-årige Auggie Pullman er omdrejningspunktet i filmen »Wonder«. Auggie er født med et deformt ansigt og er indtil 5. klasse blevet hjemmeundervist. Men nu skal han begynde på den lokale privatskole, hvilket vækker en del bekymring hos hans forældre og søster. Det bliver da også en udfordring for Auggie at passe ind og vise sin indre skønhed.

Berlingske

Louise Kidde Sauntved:
»Chbosky styrer sikkert udenom, næsten, alle genrens faldgruber og leverer et styks både fintfølende og oprigtigt rørende moralsk fabel om at stå ved den man er, uanset hvilke kort, eller udseende, livet har tildelt en«.

Politiken

Kim Skotte:
»Jacob Tremblay gør det godt som Auggie Pullman med astronautdrømmen, men udfordringen er og bliver den søde tand, som skal få den opbyggelige historie til at glide ned, men i stedet gør, at man er lige ved at kløjes i den«.

BT

Michael Lind:
»(...) en sød, rørende og godt spillet feelgood-movie om venskab, vedholdenhed og venlighed. Der indimellem bliver MEGET amerikansk og en kende opkørt, men alligevel vinder«.

Filmmagasinet Ekko

Patricia Smollerup:
»Wonder er en godhjertet historie om venskab, hvordan vi behandler hinanden og om at acceptere sig selv. Det er hverken nyskabende eller udfordrende, men tematikken er elskværdig og medrivende«.