Bistrobølgen buldrer stadig derudad og er med til at gøre København til en fuldtonet madby, hvor der også er gastronomiske oplevelser at hente i det mere humane prisleje. For tiden er det ikke mindst det italienske og de asiatiske køkkener, der rykker.
Afstemningen er slut. Tak for din stemme. Vinderne i Byens Bedste afsløres på Berlingske.dk 8. september.
Læs om alle de nominerede herunder.
Restobar

Det er ikke så tit, det sker, at to af byens kendte og i princippet konkurrerende restauratører slår pjalterne sammen om at åbne en restaurant. Men det er ikke desto mindre, hvad Morten Kaltoft, som står bag Osteria 16-restauranterne, og Mikkel Egelund fra Pastis i Gothersgade har gjort. De to kokke, som kender hinanden tilbage fra læretiden, er har åbnet Restobar i Barbar Bars gamle lokaler på Vesterbro Torv.
Der er ikke ofret mange millioner på indretningen, men stemningen er livlig og maden, der hovedsagelig er hentet fra det italienske trattoriakøkken, er særdeles velsmagende, ikke mindst pastaerne.
Vesterbrogade 51, 1620 København K
Mirabelle Spisería

Restauratøren Christian F. Puglisi erklærede det forgangne år gourmetbageriet for dødt, hvorefter han konverterede Mirabelle-bageriet i Guldbergsgade på Nørrebro til et såkaldt spiserìa specialiseret i gastronomien fra kokkens fødeø, Sicilien.
Mirabelle er således et gennemført siciliansk trattoria, hvor de lokale traditioner holdes i hævd: Brødkrummer (rasp!) spiller en hovedrolle her, og det samme gør saltede kapers, mandler og citrusfrugt – ikke mindst den lokale kæmpecitron, cedro, som anvendes såvel i salater som i tørret kandiseret form som sukat i forskellige desserter som cassata og cannoli.
Guldbergsgade 29A, 2200 København N
Pauli

Navnet refererer til den legendariske fodboldspiller Pauli Jørgensen, som var en legende hos såvel boldklubben Frem som det danske landshold. Vi befinder os således i Sydhavn, nærmere bestemt Borgbjergsvej, hvor selveste Anker Jørgensen i boede sin tid.
Sydhavn har været en af de seneste af byens kvarterer til at blive gentrificeret, men nu er det tilsyneladende i gang med at ske. I hvert fald har Borgbjergsvej fået såvel en vinbar som denne grønt orienterede bistro med naturvine på kortet og den glimrende kok Kieran McLaughlin bag gryderne. Han står for et moderne, velsmagende køkken, som er til at betale.
Borgbjergsvej 13, 2450 København SV
Gaijin

Gaijin er japansk for udlænding, hvilket lige præcis er, hvad kokken og restauratøren Edward Lee er i japansk sammenhæng. Lee er født i Hongkong, opvokset i Australien og har tidligere arbejdet her i landet som blandt andet assisterende køkkenchef på Jordnær i Gentofte.
Gaijin befinder sig i izakaya-klassen, der svarer til en gastropub eller bistro på vores breddegrader. På den lille restaurant i Ravnsborggade kan man således sidde ved counteren og blandt andet spise fremragende sashimi, yakitori-sticks og den usødede japanske »æbleskive« kaldet takoyaki med fyld af kyllingelever og toppet med rå norske rejer.
Ravnsborggade 19, 2200 København N
Juju

Det forgangne år, siden sidste uddeling af Berlingskes »Byens Bedste«-pris, har i høj grad været Kristian Baumanns. Den forhenværende 108-chef brillerede ikke bare med at gå fra nul til to Michelin-stjerner på det nye Koan, han åbnede også med stort held den koreanske bistro Juju i Øster Farimagsgade.
Til at styre gryderne på Juju har Baumann ansat den koreanske kok Youngjin Kim, som før har slået sine folder hos blandt andet Mielcke & Hurtigkarl. Ud over at være mere blid ved pengepungen, udmærker Juju sig med et sikkert og velsmagende køkken, som ligger væsentlig tættere på den koreanske tradition. Forvent klassikere som kimchi, den koreanske salat-wrap kaldet ssam og mandoo, som er den koreanske dumpling.
Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø

