Årets Michelin-uddeling er overstået, og 28 restauranter kan nu bryste sig af at være med i det fine Michelin-selskab. I alt blev det til 35 stjerner.
Berlingske har samlet listen over vores anmeldelser af en lang række af Danmarks Michelin-restauranter.
Læs eller genlæs dem her:
108
»Efter en kort prøveperiode som pop-up er Noma-lillebror 108 nu blevet voksen – en mellemting mellem fine dining og bistro, der er helt sin egen.«

Alouette
»Alouette på Islands brygge er svær at finde, men den velindrettede restaurant og det moderne minimalistiske køkken er besværet værd.«
AOC
»AOC fortsætter de elegante takter med den nyudnævnte køkkenchef, Søren Selin, bag gryderne.«
Clou
»Knivskarp kokkekunst og kreative vinmatches er et effektivt højdepunkt på Berntsenbrødrenes restaurant, Clou, i Borgergade.«
Era Ora
»Elaboreringsgraden er til stede og hvis unge Nicola Fanetti fastholder og præciserer sin nye kurs, så er EraOras gyldne æra langt fra slut.«

Formel B
»Konceptet på Formel B er ganske enkelt og det samme som før: I det lille, lækkert indrettede kælderlokale med marmor på væggene er der plads til omkring 25 spisende gæster, som har frit udsyn til et sort åbent køkken.«

Geranium
»VM-sølvvinderen Rasmus Kofoed og hans hold af konkurrencekokke serverer biodynamisk mad til perfektion.«
Henne Kirkeby Kro
»Paul Cunningham stryger gæsterne med håret med velsmag, klassiske kombinationer samt sikker service på den modernistisk restaurerede Henne Kirkeby Kro.«

Hotel Frederiksminde
»Flot totaloplevelse på Frederiksminde med nynordisk køkken, vin og udsigt over Præstø Fjord.«
Jordnær
»Gentofte har fået en himmelstræbende Jordnær.«

Kadeau
»Den smukt beliggende restaurant Kadeau fornyer klippeøens køkken i bedste Noma-stil og følger glimrende op på vinsiden.«
Kadeau København
»Kadeau er rykket ind i lækre, japansk inspirerede rammer på Christianshavn og har tillige opdateret køkkenet til mesterklassen.«
Kiin Kiin
»Kiin Kiin-imperiet har åbnet Danmarks nok mindste restaurant, hvor Berlingskes anmelder Svend Rasmussen lagde sine smagsløg i hænderne på kokken og blev blæst bagover.«

Kokkeriet
»Kokkeriet i Kronprinsessegade endnu en restaurant i København, som kan pryde sig med en michelinstjerne.«
Koks
»Med lammehjerne, søpindsvin, mallemuk, skærpekød og andet godt fra Færøerne er Thorshavn-restauranten Koks på gæstespil i København – og det er godt. Stjernegodt.«
Kong Hans Kælder
»Velsmagen hersker, mens den store kontrarevolution er udskudt på Kong Hans, som dog brillerer på fremragende service og vin.«
Marchal
»Ronny Emborgs moderne, feminine køkken er blevet tilsat et skud fransk klassicisme på den nye udgave af d’Angeleterre.«

Noma
»Nomas første skovsæson er gået hen og blevet en indmadsfest, som for mit vedkommende rammer ned lige midt i hypofysen.«

Relæ
»Den tidligere Noma-kok Christian F. Puglisi skuffer ikke med sit bud på en jordnær top-restaurant i byens mest farverige gade.«
Restaurant Frederikshøj
»Maden er teknisk skarp, men samtidig klassisk i grundsmagen og har vist sig driftsikker over tid, hvilket er noget, guidens hemmelige inspektører normalt sætter pris på.«
Restaurant Substans
»Substans i Aarhus byder på minimalistisk nordisk køkken med lokale råvarer fra bl.a. Søren Sørøver og Lone Landmand, men mangler det sidste på smagen for at leve op til stjerneforventningerne.«

Slotskøkkenet – Dragsholm Slot
»Køkkenet er unikt og ultra lokalt og udgør sammen med det 800 år gamle slot en flot helhedsoplevelse.«
Studio at The Standard
»Med Studio har vi fået en ny spiller i restauranternes danske superliga.«
Søllerød Kro
»Søllerød Kro leverer overlegen kokkekunst med umamipedalen i bund.«
