Ellen DeGeneres er tilbage på skærmen, og dette var, hvad hun havde at sige om mobningsanklagen

Den 62-årige TV-stjerne begyndte den 18. sæson af sit TV-show med en længere forklaring om den interne undersøgelse af arbejdsforholdene for sine 200 ansatte.

»Jeg er blevet bevidst om, at der er forekommet ting her, der aldrig skulle have fundet sted. Jeg tager det meget alvorligt, og jeg vil sige, at jeg er så ked af det på de ramte menneskers vegne,« sagde Ellen DeGeneres. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valerie Macon/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en sommer med talrige beskyldninger om at have skabt et TV-show med et »giftigt« arbejdsmiljø, hvor der forekommer seksuelle krænkelser, racisme og mobning, begyndte den 62-årige amerikanske TV-stjerne Ellen DeGeneres den 18. sæson af sit show med at svare på beskyldningerne. Tonen var spøgefuld, men undertonen var alvorlig, skriver en række medier.

»Velkommen til sæson 18 af »The Ellen DeGeneres Show«. Hvis du kigger med, fordi du elsker mig, tak. Hvis du kigger med, fordi du ikke elsker mig, skal du være velkommen,« sagde hun.

Hun hævdede ironisk, at hun har haft en »vidunderlig sommer«, og begyndte straks at tale om de fortløbende kontroverser og beskyldninger, der har været rettet mod showet siden begyndelsen af året. Nu foreligger konklusionen af en undersøgelse af arbejdsforholdene.

»Jeg er blevet bevidst om, at der er forekommet ting her, der aldrig skulle have fundet sted. Jeg tager det meget alvorligt, og jeg vil sige, at jeg er så ked af det på de ramte menneskers vegne,« sagde Ellen DeGeneres.

Tidligere på sommeren undskyldte TV-værten, der til dato ikke personligt er blevet anklaget for at mobbe, over for sit personale og lovede, at hun ville sørge for, at dette ikke sker igen.

På skærmen gentog TV-værten DeGeneres undskyldningen.

»Jeg ved, at jeg er i en stilling med privilegium og magt, og jeg indser, at der følger et ansvar med den position. Jeg tager ansvar for, hvad der sker omkring mit show.«

Hun talte endvidere om planerne for showet og fortalte, at der har været ført en masse samtaler med medarbejderne om programmet, deres fælles arbejdsplads og ønsker for fremtiden.

»Vi har foretaget de nødvendige ændringer, og i dag starter vi et nyt kapitel,« sagde Ellen DeGeneres.

Et af de hårdnakkede rygter om »The Ellen DeGeneres Show« har været, at hun i virkeligheden ikke er den vennesæle personlighed, hun fremstår som i showet. At hun eksempelvis ikke tillod sit personale at »se hende i øjnene« – en påstand, hun tidligere slet og ret har kaldt »skør«.

»Som I ved er jeg ikke bare TV-vært, men også skuespiller. Jeg har spillet heteroseksuel i film, så jeg er en ret god skuespiller. Men jeg tror ikke, at jeg er så god, at jeg kan lave det her show i 17 år og narre jer,« sagde Ellen DeGeneres med en henvisning til sit shows slogan, hvor publikum opfordres til at være »gode ved hinanden«.

Hun forklarede, at hun opfattede alt i tilværelsen som en chance for at blive klogere, og at hun blev TV-vært for at få »folk til at grine og have det godt«.

Tidligere denne sommer har en intern undersøgelse blandt showets 200 ansatte forsøgt at klarlægge, om der er hold i de talrige anklager om både mobning, racisme og sexchikane. Ifølge branchebladet Variety førte undersøgelsen i august til, at Ellen DeGeneres grædende undskyldte over for sine ansatte i en virtuel sammenkomst.

Hun indrømmede da, at showets ledende medarbejdere ikke har handlet på den bedst tænkelige måde, men at undersøgelsen af arbejdsmiljøet ikke fandt grund til at tro, at der har været »systematisk« racisme på settet.