De forbudte film

LiveLeak.com er blevet kendt på Saddam-videoerne.

Visning af videoer på LiveLeak foregår som på andre videosites, dog i et mindre strømlinet webdesign. Skærmbillede fra <a href='http://www.liveleak.com'>LiveLeak.com</a> Fold sammen
Læs mere

Mens YouTube og MySpace strammer grebet om ulovlige og grænseoverskridende videoer, dukker nye videosites op, der ikke har samme begrænsning.

Det britisk baserede LiveLeak er et af de steder, der kunne blive arvtagere til at tilbyde det mest vildtvoksende video-indhold på Nettet.

Efter den første Saddam-video blev LiveLeak så overvældet af succes, at sitet gik i stå på grund af belastning fra mere end 100.000 gæster i timen.

Den seneste Saddam-video med diktatoren på båren var også på LiveLeak samtidig med at historien om videoen breakede i medierne.

LiveLeak har ikke i så høj grad som YouTube og MySpace problemer med copyright-behæftet materiale. Succesen er skabt på at tilbyde videoer og billeder med "uncensored news".

Med "ucensurerede nyheder" menes dog ikke så meget statshemmeligheder og undertrykte sandheder, som videoer med helt almindelig sex og vold.

Pegnene kommer fra banner-annoncer og indholdet kommer fra medlemmer efter præcis den opskrift på "user created content", som alle netudbydere prøver at følge lige nu.

LiveLeak er et "community" på samme måde som Flickr og YouTube, hvor enhver kan lægge film og billeder ind. Når man har uploaded indhold, kan man altid dele det med egne venner og bekendte ved at linke til det. Hvis filmene skal lægges ud i LiveLeaks egne oversigter, skal de først godkendes og udvælges af en redaktion (som dog tilsyneladende har en meget bred smag).

LiveLeak har selvfølgelig råvideoen til den nylige historie om Tigerdyret, der giver en dreng en knytnæve i ansigtet i Disney World. Den historie afkræftes i øvrigt efter vor mening ved selvsyn. Det er snarere Tigerdyret, der bliver overfaldet af "drengen", der er en tårnhøj teenager som tager for-sjov-kvælertag på en stakkels udklædt Disney-medarbejder.

LiveLeak tilbyder foruden seriøs borger-journalistik og dokumentaion også alt det forbudte og tabubelagte, herunder noget der må kaldes et regulæret freak-show, som især findes under rubrikken "Medical".

Der er advarsler på alt det mest ulækre, voldsomme og på anden måde grænseoverskridende. Man gør vel i at tage advarslerne alvorligt.

Der er masser af fuldt validt nyhedsstof og billedmæssige primærkilder i LiveLeak, hvis man leder længe nok. Men der er også masser af Britney Spears uden underbukser og lignende interessante, men ligegyldige ting at fordybe sig i. Som den alvorlige tyske foredragsholder, hvis powerpoint-præsentation afbrydes af en film med store, gyngende bryster. Eller teenageren, der får et hysterisk anfald over at få den forkerte farve bil i fødselsdagsgave. Eller nyhedsreporteren, der distraheres af at en nøgen mand løber forbi med ild i r..en. Eller ...

Men se selv. Og husk at skrue ned for lyden først, hvis du læser dette på kontoret: LiveLeak.com.