Bitter strid rammer danskere: Tusindvis af gæster står med ubrugelige billetter

Michael Falch havde givet tilladelse til, at Morten Christensen kunne bruge hans sange helt gratis i forbindelse med teaterkoncerten 'Mød mig i mørket' Alligevel kunne Christensen ikke betale den aftalte løn til de 15 på holdet, der blandt andet tæller Jimmy Jørgensen. Nu går bagmandens teaterforening sandsynligvis konkurs, og 5000 står med billetter til et stykke, der aldrig bliver opført. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere buschauffør Morten Christensen blev mandag tvunget til at dreje nøglen om til det, der skulle have været hans store drøm, teaterkoncerten »Mød Mig I Mørket« baseret på Michael Falchs musik på Odeon i Odense.

Ifølge bagmanden selv står cirka 5.000 mennesker nu med en 400 kroner dyr billet, som de ikke kan bruge til noget.

Mandag måtte amatør-arrangøren kaste håndklædet i ringen, og meddele, at hans teaterforening »Med hånden på hjertet« sandsynligvis vil blive erklæret konkurs.

Lukningen kommer efter en bitter strid med stykkets hovednavn, Jimmy Jørgensen, samt kapelmester Charlie Alexander og instruktør Billie Joy Alexander, som Morten Christensen havde fyret, efter de havde insisteret på, at de ville have det, han skyldte både dem og resten af holdet, der har arbejdet på kustomer, design og scenografi.

Jimmy Jørgensen er måske landets mest erfarne teaterkoncert-spiller. Men han blev fyret som hovednavn på Odeons teaterkoncert 'Mød mig i mørket', da han forlangte garanti for sin løn af bagmanden Morten Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen.

»Vi har arbejdet et år på det her, og havde givet ham henstand. Og vi var endda gået med til en lavere løn indtil der kom penge ind,« siger stykkets kapelmester og arrangør, Charlie Alexander, der har været med siden februar 2016, og på kontrakt siden august sidste år.

»Jeg har fået udbetalt omkring halvdelen af det, der var aftalt, og det er frustrerende, at have arbejdet benhårdt på det her, uden den løn, man havde regnet med, og samtidig have sagt nej til andre ting,« siger kapelmesteren til BT.

»Vi har støttet op om en ildsjæl, og det skal man også gøre, hvis nogen har en drøm. Men det er endt med et kæmpe tillidsbrud, og 15 mennesker, der står uden penge og job,« siger instruktør Billie Joy Alexander, der ærgrer sig over, at Morten Christensen ikke vil vedkende sig ansvaret.

»Det er ham, der ikke har overholdt de kontrakter, som han selv har underskrevet, og han fyrer påstande af på Facebook, som der overhovedet ikke er hold i,« siger Billie Alexander med henvisning til at Christensen først skrev, at fyringen skyldtes kunstneriske uoverensstemmelser, og at han i konkurs-pressemeddelelsen mandag skrev, at stykket nu var lukket, fordi han havde været naiv nok til at skrive under på, at instruktøren skulle have haft en halv million i løn, og kapelmesteren 400.000 kroner.

»Det er simpelthen ikke rigtigt,« siger Billie Joy Alexander og Charlie Alexander samstemmende til BT.

»Da jeg først blev kontaktet af Morten, sagde han, at han havde tre millioner, og det er jo mere end de fleste starter med,« siger Jimmy Jørgensen, der blev fyret, da han forlangte garanti for sin løn.

»Holdet er rystet, de står uden noget, og er sikkert dårligere stillet end jeg er. Han har begået et kæmpe tillidsbrud overfor en masse mennesker, inklusive alle dem der har købt billet,« siger Jimmy Jørgensen til BT.

Morten Christensen, hvordan er det endt med, at du bliver erklæret konkurs, et helt hold står uden job og penge, og 5.000 mennesker står med en ugyldig billet?

»Manglende dialog - fra begge sider - og manglende vilje til at gennemføre. Nok fordi de ikke fik deres honorar på det rigtige tidspunkt.«

Måske kan det også skyldes, at du er en ildsjæl, der ikke kunne overskue det, og ikke har nogen erfaring?

»Ja, det var det nok på daværende tidspunkt. Jeg synes også, at holdet har svigtet fordi de ikke ville mødes til en dialog. Men der er ikke andet end at lægge sig fladt ned. Det skyldes nok min uerfarenhed og så manglende branchekendskab,« siger Morten Christensen.

Michael Falch siger til BT, at han ikke er involveret i striden, og at han intet økonomisk har at gøre med Morten Christensens teaterkoncert.

Christensen har uden vederlag fået tilladelse til at sætte stykket op og bruge musikken i forbindelse med teaterkoncerten »Mød mig i mørket«.

Den eneste betingelse har været, at Falch skulle høre musikken, og at den skulle have »et rocket præg«, forklarer Falch til BT.

»Jeg har intet at gøre med teaterkoncerten, og jeg er ikke økonomisk involveret. Det er møgærgerligt, at parterne ikke har kunnet mødes , især fordi det giver en hel del venner af mine sange noget irriterende besvær. Øv, øv!«, skriver Michael Falch i en SMS til BT.