Asbæk dropper filmpause: Skal spille Jesus-bøddel i stor Hollywood-film

Pilou Asbæk skal spille med i Hollywood-storfilmen Ben Hur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Siden Pilou Asbæk blev udpeget som ’Shooting Star’ ved Berlin Filmfestival i 2011, har han været den største komet på den danske filmhimmel og er gået fra den ene store rolle til den anden i Danmark.

I tv-dramaet Borgen som spindoktoren Kasper - til krævende roller i Tobias Lindholms ’R’ og ’Kapringen’ til ’Spies og Glistrup, ’Fasandræberne’, ’Stille Hjerte’ og den bærende skurkerolle i Ole Bornedals episke tv-drama ’1864’.

Senere på året har han endnu en bærende rolle i den danske besættelsesfilm ’9. April’.

Nu får Pilou Asbæk mulighed for at prøve kræfter med den helt store Hollywood-produktion, og spille side om side med de helt store.

Den 32-årige skuespiller bekræfter overfor BT, at han har fået rollen som Jesusbøddelen Pontius Pilatus i ’Ben Hur’, Hollywoods kommende re-make af William Wylers storfilm fra 1959.

»Jeg kan ikke sige så meget andet end, at det er rigtigt, at jeg har været så heldig, at få rollen som Pontius Pilatus i ’Ben Hur'«, siger Pilou Asbæk til BT.

»Det er sjovt, og jeg glæder mig til at lave filmen og møde kollegaer fra hele verden,« siger Pilou, der lige nu er i gang med forberedelserne i Italien, hvor en del af scenerne bliver optaget.

En af de kolleger den danske stjerne skal arbejde sammen med på Ben Hur, er den amerikanske Hollywood-legende Morgan Freeman, der har en af filmens bærende roller.

En anden er den unge amerikanske stjerne Jack Huston, der har filmens titelrolle, som den jødiske prins, der bliver romersk slave og vender tilbage som oprørsleder for at hævne sig på de venner, der svigtede ham.

I lyset af Pilou Asbæks mange roller og massive eksponering i de sidste år havde han oprindeligt besluttet sig for at holde en længere pause for at få tid til sin hustru Anna Bro og parrets datter, Agnes, som de fik nytårsaften 2012.

Men tilbuddet fra Hollywood var for godt til, at Asbæk kunne sige nej.

»Nogle gange kolliderer drømme og virkelighed,« siger han og tilføjer:

»Jeg havde oprindeligt besluttet mig for at holde helt fri et godt stykke tid, for at være sammen med min familie. Det var planen. Jeg havde sat alle sejl til, for at kunne holde fri sammen med dem. Men så kom denne her mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Det er en meget fin rolle. Jeg har kun ganske få scener, og det er også derfor, jeg kan overskue det i forhold til familien,« siger Pilou Asbæk til BT.

Èn gang tidligere har han haft en rolle i en international produktion. Nemlig i Luc Bessons ’Lucy’ hvor Pilou spiller overfor Scarlett Johansen i filmens åbningsscene.

»Det er en sjov udfordring at få lov til at snuse en lille bitte smule til det, der sker i det store udland, og jeg er taknemmelig for, at jeg får lov at prøve noget forskelligt. Og man kan ikke sige nej til den udfordring, det er at spille en historisk karakter som Pontius Pilatus. Og så er jeg meget stolt af at få lov til at træde i dygtige danske kollegers fodspor. Skuespillere som Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen og Jesper Christensen, der har mange spændende udenlandske roller. Det er jeg sgu taknemmelig for,«, siger Pilou Asbæk, der tidligere har sagt til BT, at ydmyghed er en af fagets vigtigste dyder:

»Jeg er svinehamrende heldig, fordi jeg er en del af en meget, meget dygtig generation. Og så er jeg opdraget med, at man står stærkest i en gruppe. Jeg er overbevist om, at det er en stor fordel, og at man står godt, når man kommer som en gruppe. Og vi er en stærk generation af dygtige folk, der får lov til at trykke den mere og mere af i udlandet,« sagde Pilou Asbæk i 2012, lige før karrieren for alvor tog fart. I både Danmark og nu også i udlandet.

’Ben Hur’ bliver instrueret af den russiske instruktør Timur Bekmambetov, der tidligere har lavet Hollywood-hits som ’Wanted’ og ’Night Watch’.

Den bliver produceret af de to Hollywood-giganter MGM og paramount, og har forventet premiere i februar 2016.

Den oprindelige version fik 11 Oscars, og den er instrueret af William Wyler i 1959 med Charlton Heston i hovedrollen. Dengang spillede Frank Thring rollen som Pontius Pilatus.