26.000 skoleelever til symfonikoncert med Sigurd og sovepose

26.000 skoleelever skal de kommende to uger til symfonikoncert i DR Koncerthuset. Blandt de første er 150 børn fra Langeland, som også skal overnatte i det store koncerthus.

Glade børn til koncert i DRs store koncertsal. Her til ruslandskoncert med DR SymfoniOrkestret i august sidste år. Foto: Bjarne Bergius Hermansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag og torsdag i denne uge bliver ikke helt almindelige skoledage dage for ca. 150 elever fra 4.-6. klasse på Humble Skole og Kassebølle Friskole på Langeland.

»Onsdag formiddag kører vi i bus til København. Der skal vi først besøge Eksperimentariet, og bagefter kører vi til Koncerthuset i DR Byen, hvor nogle af musikerne fra symfoniorkestret skal hjælpe børnene med at spille på de forskellige instrumenter, der er i sådan et stort orkester,« fortæller skoleleder Jens Winther.

Han har selv medbragt ca. 50 instrumenter fra Langeland Musikskoles egen instrumentbank – bl.a. klarinet, violin og forskellige messinginstrumenter.

Overnatning på gulvet i Koncerthuset

Børnene skal også have soveposer og liggeunderlag, tandbørste og en ekstra T-shirt med, for hele holdet skal overnatte i Koncerthusets foyer til næste dag, hvor der er koncert.

Men inden sengetid skal de også lige lære noget om filmmusik og se »Jurrasic Park« med John Williams’ dramatiske musik til.Børnene fra Langeland er blandt de i alt 26.000 skoleelever fra Kulturregion Fyn og en række sjællandske kommuner, der er inviteret til koncert i de kommende to uger som led i DR Musikariets store projekt »Ind til musikken«.

Projektet, der har til formål at udbrede kendskabet til den symfoniske musik til børn og unge i hele Danmark, er kommet i stand takket være en donation på fem mio. kroner fra A.P. Møller Fonden. Over de næste tre år vil i alt 75.000 skolelever blive inviteret til koncert.

I denne uge er Sigurd Barrett vært ved ni koncerter for 4.-6. klassetrin, hvor han sammen med DR SymfoniOrkestret leder børnene gennem flere hundrede års musikhistorie med uddrag af nogle af de kendte symfoniske klassikere.

Og i næste uge spiller DR UnderholdningsOrkestret børneklassikeren »Dyrenes karneval« af Camille Saint-Saëns for folkeskolens yngste elever, mens multikunstneren Carl Quist-Møller, kendt for blandt andet »Jungledyret Hugo«, tegner til.

»Jeg tror, det bliver en stor oplevelse for børnene,« siger Jens Winther.

»Selv om vi har mange forskellige aktiviteter på Langeland, er der rigtig langt til de helt store kulturelle oplevelser. Mange af børnene har aldrig været inde i en koncertsal før – faktisk er der også nogle, der aldrig har været i København.Som både folkeskoleleder og leder af Langelands Musikskole har han taget imod tilbuddet fra DR Musikariet med kyshånd. Hele tre gange de kommende to uger skal han til København med i alt 29 klasser fra øens fire skoler. Sammenlagt flere end 600 børn foruden ca. 100 lærere og forældre.»Især når vi skal af sted med de yngste elever fra indskolingen, er der brug for mange hænder. Men alle har taget positivt imod det – også at skulle overnatte på gulvet i Koncerthuset,« siger han og håber, at turen kan få betydning for elevernes fremtidige musikalske liv.

»I forhold til øens størrelse har vi en rigtig stor musikskole på Langeland. Men vi er lidt tyndt besat på nogle instrumentgrupper, især blæserne,« siger han.

»Så jeg håber, at oplevelserne i Koncerthuset kan give nogle af børnene lyst til at spille på de instrumenter.«