Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Politikernes snorkelyde runger i Ørestad

Kirsten Lindberg Andersen Fold sammen
Læs mere

I Ørestads Parkeringsforening er vi altid glade for, at byens politikere diskuterer biler – både de biler, der kører på vejene, og de biler, der holder stille på byens parkeringspladser og i byens parkeringshuse. Det sker nemlig alt for sjældent, at politikerne diskuterer parkering, og når det endelig sker, bliver det ved snakken.

18. maj skriver Martin Geertsen (V), at Frank Jensen (S) skal vågne op og standse rødgardisten Morten Kabells (EL) nedlæggelse af parkeringspladser og opstilling af hindringer for biltrafikken i de indre dele af København. 20. maj svarer Frank Jensen, at Martin Geertsen taler i søvne, for i vågen tilstand burde man kunne bemærke, at Socialdemokraterne og Enhedslisten ikke ser ens på biler.

Beboerne i Ørestad betaler næsten 1.000 kr. om måneden for en parkeringsplads. I resten af byen – der, hvor trængslen er størst – betaler beboerne kun 62 kr. om måneden. Denne vanvittige prisforskel er der ingen, der kan give en god begrundelse for, og der er slet ingen, der kan forklare, hvorfor det skal være billigst der, hvor der er mest trængsel.

Normalt ville det være omvendt. Men det er nu ikke vores mål – vi vil bare gerne have, at priserne er ens. At nogen i vågen tilstand kan lave så fjollede regler bør være umuligt. Så det tyder på, at Martin Geertsen har ret i, at der er nogen, der sover.

I Ørestad har bilisterne i årevis prøvet at vække politikerne på rådhuset, men vi hører ikke andet end snorkelyde. Så nu har vi dannet en parkeringsforening, og det er vores mål at råbe så højt, at politikerne slet ikke kan sove.

Og det er på tide, at de vågner, for det ser nu ud til, at vi i Ørestad både skal have høje priser og parkeringstrængsel.

Politikerne har besluttet at bygge en stor Arena i Ørestad med plads til 15.000 mennesker – men uden parkeringspladser. At tro på, at alle tilskuere i Arenaen vil bevæge sig til stedet på cykel eller metro, er dybt naivt. Vi vil opleve det samme som beboerne på Østerbro, hvor de ikke kan finde en parkeringsplads, når der er større arrangementer i Parken.

Forskellen mellem Østerbro og Ørestad vil bare være, at på Østerbro har de betalt 62 kr. for en plads, de ikke har, mens vi i Ørestad har betalt 1.000 kr. for en plads, vi ikke har.

Kære Frank! Sæt nu ham Morten Kabell op på børnesædet på cyklen, og overtag styringen og retningen. Stop den urimelige forskelsbehandling af borgerne i byen, og sørg for, at der kommer nok parkeringspladser til alle de mennesker, der har behov for en bil.

Vi kan love dig, at folk, der har bil i Ørestad, virkelig har brug for den. Vi ville da være godt tossede, hvis vi betalte de uhyrlige priser for sjov.

Og vi vil ikke høre den sædvanlige søvngængeragtige forklaring om, at det er By & Havn, der bestemmer priserne. Københavns Kommune og By & Havn sover i ægteseng sammen.

Læs også Kommentar side 23