Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Folkekirken og nazi-kortet

»Det gik også godt, lige indtil juleevangeliet var læst op, og præsten sagde, at »man skulle være varsom med at trække nazi-kortet, men at de tre vise mænd skulle holde sig fra Danmark, hvis de havde værdigenstande, for dem ville regeringen konfiskere«. Så vores regering kan altså sammenlignes med nazister.«

Henrik Day Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Juleaftensdag går jeg altid i kirke. Jeg er selv ateist, men min ægtefælle er meget religiøs og beder til Gud daglig, så jeg er solidarisk.

Min lokale kirke er Christians Kirke på Christianshavn, hvor den kvindelige præst i år ikke overraskende valgte flygtningetemaet for sin prædiken. Et velvalgt og nødvendigt tema især da Danmark får flere og flere muslimer, hvorfor enhver folkekirkepræst må tænke på den nye konkurrence.

Det gik også godt, lige indtil juleevangeliet var læst op, og præsten sagde, at »man skulle være varsom med at trække nazi-kortet, men at de tre vise mænd skulle holde sig fra Danmark, hvis de havde værdigenstande, for dem ville regeringen konfiskere«.

Så vores regering kan altså sammenlignes med nazister. Og hvad med os, der har stemt på regeringen, og som støtter dens udlændingepolitik? Er vi også nazister?

Diskussionen om konfiskation af flygtninges værdigenstande er løbet helt af sporet. Venstrefløjen har haft stort held med at fordreje fakta, som er, at også formuende danskere ikke kan modtage eksempelvis kontanthjælp.

Ifølge dansk lovgivning skal man bruge af sin formue først, inden man kan kvalificere sig til en overførselsindkomst. Og er ens ægtefælle eller samlever formuende, skal denne forsørge dig. Hvorfor skulle denne tankegang ikke også gælde for flygtninge?

Venstrefløjen er lykkedes med at fortie dette og har kunnet fremstille regeringen, og Inger Støjberg især, som nogen, der vil hive guldplomber ud af flygtninges mund. Dette synspunkt er nu også støttet af en præst fra Christians Kirke i København.

Folkekirken klager over tomme kirker, og sidste år blev flere kirker nedlagt og solgt i erkendelse af manglende fremmøde. Færre og færre danskere er medlemmer af folkekirken, alt imens islam går sin sejrsgang i hele Nordeuropa.

Mange muslimer forlanger særbehandling på en række punkter som f.eks. halalmad, ret til niqab og særlig bolig-finansiering. Kristen tankegang og levevis er under pres. Folkekirken har her en klar udfordring for at få flere danskere til at melde sig ind.

Men vejen til at få flere medlemmer er næppe at føre partipolitik i kirketiden og bruge den skatte-finansierede kirke til at lufte sit eget fordomsfulde syn på den nuværende regering og os, der har stemt på den.

Den pågældende præst jager mange væk og kommer til at sidde tilbage med et café latte-segment af selvtilstrækkelige venstreorienterede, der over de økologiske boller kan opnå orgasme ved at svine regeringen til.

Som ateist og ikke-medlem af folkekirken har jeg ingen ret til at bede Københavns biskop om at irettesætte den pågældende præst. Men mit gæt vil være, at mange i mit sogn foretrækker, at en præst i sin prædiken tager aktuelle emner op, men holder et vist minimum af takt og tone. Om denne prædiken er kendetegnet for andre juleprædikener dette år, ved jeg ikke.

Men jeg ved, at hvis en præst bruger kirken som en platform for egne politiske synspunkter, bør præsten lægge præstekjolen og i stedet søge ind på Christiansborg. Her er Folketingets talerstol en glimrende platform for at lufte sine egne synspunker.

Så meget for den julefred.