Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Dansk indhold er det vigtigste i public service

TV2: Vi har vist, at det er muligt at finansiere public service kommercielt.

TV2s dramaserie »Badehotellet«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Public service-udvalget har netop udgivet den rapport, som i de kommende uger og måneder er med til at danne grundlag for en vigtig debat om fremtidens public service.

Debatten har fået luft under vingerne igen, efter at der onsdag 16. november blev holdt temamøde, hvor udfordringer og løsninger for public service de næste ti år diskuteredes, og Thomas Larsen kalder i en analyse her i Berlingske 14. november slagsmålet om fremtidens mediebillede for en »interessant holmgang«. Interessant, ja, men debatten har foreløbig fokuseret på udvalgets fem grundscenarier, mens der har været alt for få ord om det allervigtigste: Det danske kvalitetsindhold til seere og brugere.

Vi har vist, at det er muligt at finansiere public service kommercielt, men rapporten påpeger, at markedet er klart udfordret fra udlandet og af nye TV-vaner, ikke mindst hos de unge. I den situation er det vigtigt, at vi insisterer på det gode, danske indhold og på at sikre dette indhold en stor udbredelse på flere platforme.

TV2 er en storaktør, når det gælder dansk indhold – og helt uden den licens, som TV2s hovedkanal fik for sidste gang i 2004. Hovedkanalen sender 70 procent dansksproget indhold, fordi det danske indhold er hovedhjørnestenen i TV2s public service-virksomhed. Og fordi TV2 og public service er uløseligt knyttet sammen.

Så når eksperter og kommentatorer taler om teoretiske grundscenarier, tænker vi på TV2 på dansk kvalitetsindhold til alle platforme. Og når vi tænker på public service, er nyheder også helt centralt for os og for danskerne.

TV2 har bedt Epinion undersøge, hvilke programtyper der ifølge danskerne først og fremmest bør kendetegne public service-stationer. Svaret er klart: Nyheder. Og danskerne er så sikre i deres besvarelse, at de i høj grad også opfatter TV2 NEWS som en public service-kanal, selv om NEWS reelt ikke har en public service-forpligtelse.

Vi er meget glade for danskernes svar. Nyheder og aktualitet har høj prioritet for TV2, som derfor har en bred palet af nyhedstilbud. TV2 er den hovedkanal, som sender klart flest nyhedstimer til danskerne – det er faktisk kun TV2 NEWS, som overgår vores egen hovedkanal på det punkt.

Vi sikrer også dansk indhold og regional involvering i samarbejdet med TV2-regionerne, der siden 1988 har været et grundelement for TV2 og for de hundredtusindvis af seere, som mellem klokken 19 og 20 gør brug af den stærkeste nyhedstime på TV med både landsdækkende og regional nyhedsdækning.

TV2-regionerne og samarbejdet med TV2 bidrager til dækning af hele Danmark i både regionale udsendelser og på landsdækkende TV. Derfor har TV2 og regionerne i de seneste år styrket dette samarbejde, som også gør det muligt at udnytte ressourcerne endnu bedre. Og vi ser ingen idé i at ødelægge noget, der til fulde fungerer.