Veggerby får smugler-bøde i Bagger-sag

Jens Veggerby skal hoste op med en halv millioner kroner i bøde for at smugle penge for Stein Bagger.

Tidligere cykelrytter Jens Veggerby er blevet dømt for at smugle penge for Stein Bagger i forbindelse med svindelsagen om IT Factory. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den forhenværende cykelrytter og galleriejer Jens Veggerby får en bøde på 483.000 kroner for at smugle 270.000 euro fra Monaco til Danmark for storsvindleren Stein Bagger.

Det har Københavns Byret besluttet torsdag, skriver tv2.dk.

Jens Veggerby smuglede de mange penge i november 2008. Det var Stein Baggers ekskone Martina Bagger, som gav ham en konvolut, der skulle afleveres til Baggers livvagt Brian Sandberg i Københavns Lufthavn.

Veggerby fragtede pengene til Danmark i sin håndbagage og afleverede dem til Sandberg uden, at nogen myndigheder opdagede pengesmuglingen.

Efter IT-Factory-skandalen kom frem ringede Jens Veggerby selv til Bagmandspolitiet og forklarede hele sin version af sagen. Jens Veggerby har flere gange påstået, at han ikke anede, at der var så mange penge i konvolutten.

Ifølge tv2.dk var det Martina Bagger, der fældede Veggerby i retten. Stein Baggers ekskone forklarede i retten, at hun advarede Veggerby om, at det var ulovligt at tage pengene med til Danmark.