Tryghedsnarkomanen har fået livsværket hjem til Aarhus

»Det ville have betydet alt for min mand,« siger Karin Salling om at få Dansk Supermarked hjem til Aarhus igen.

Karin Salling glæder sig over, at købet af Dansk Supermarked har skabt tryghed for medarbejderne. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en glad Karin Salling, der ringer på mobilen. Nu er Dansk Supermarked kommet hjem til Århus og der er skabt tryghed for medarbejderne i virksomheden. Det var to af nøglepunkterne for Karin Sallings afdøde mand Hermann Salling, der var skaberen af den store detailhandelskoncern.

Karin Salling er næstformand for bestyrelsen i Salling-fondene, der kommer til at stå som ejer af lige over 80 pct. af den kendte virksomhed. Hun understreger, at hendes rolle ikke umiddelbart bliver ændret, men hun ser købet som en stor fordel for hendes mands livsværk.

Hun fremhæver, at i det hele tiden har været aftalen, at hvis AP Møller ville sælge, skulle Dansk Supermarked selv være det første selskab, der fik lov til at byde. Karin Salling har ikke selv været indblandet i forhandlingerne, men er hele tiden blevet orienteret undervejs.

»Det har været en langvarigt og svært forløb, men jeg har hele tiden troet på, at det ville lykkes. Det er en god forretning, de kører ovre på Esplananden. Købet er en kæmpestor fordel for koncernen. Vi kan arbejde videre og gøre præcis som vi vil,« siger Karin Salling.

Hun er lykkelig for, at virksomheden kommer tilbage til Århus og vigtigst af alt, at den forbliver dansk.

»Det ville have betydet alt for min mand,« siger Karin Salling, der ligeledes påpeger, at der med den nye konstruktion er skabt tryghed for medarbejderne.

»Hver gang, der blev skrevet om, at udenlandske virksomheder kunne overtage Dansk Supermarked skabte det usikkerhed hos personalet. Den er der ikke længere,« siger Karin Salling, der betegner sig selv som tryghedsnarkoman.

Derfor er det afgørende for hende, at hun har fuld tillid til de topfolk, som styrer den daglige drift hos Dansk Supermarked.

Karin Sallings liv har helt naturligt været præget af, at hun har dannet par med en de største virksomhedsejere herhjemme. Hun mødte købmand Herman Salling tilbage i 1975 og de blev gift i 1977. Han døde tilbage i 2006 86 år gammel.

Karin Salling kommer oprindeligt fra Randers, hvor hun er uddannet tandtekniker. Et erhverv hun nåede at bestride i flere år indtil hun blev hjemmegående husmor, hvor dele af hverdagen lå i faste rammer. Både mødetid på arbejde, frokost i hjemmet og slutningen på arbejdsdagen kørte nemlig efter fast tidspunkter hos Hermann Salling.

»Vi startede hver morgen med en lang løbetur i Marselisborgskovenen. Når min mand var kørt på arbejde kunne jeg herefter tage fat på, hvad jeg ellers lavede,« siger Karin Salling.

I dag er Karin Salling fyldt 70 år. Ifølge hendes selv gør hendes fritid med de samme aktiviteter som de fleste andre. Hun går ofte i teatret og er flittig bruger af de kulturtilbud, der er i den jyske hovedstad.

»Når man er i min alder, skal man passe på ikke at gå i står. Der går aldrig en dag, hvor jeg ikke skal noget. Desuden har jeg to hunde, der skal passes. Det giver mig lidt dårlig samvittighed, fordi jeg ikke er så tit hjemme,« siger Karin Salling.

På ét punkt skiller hun sig dog ud fra de fleste andre flittige brugere af aarhusianske kulturtilbud. Hun har nemlig betalt for en god del af dem.

Siden hendes mands død er hun trådt i karakter i Købmand Herman Sallings Fond og skruet gevaldigt op for støtten til den danske kultur - ikke mindst den i Smilets By. En novemberdag i 2012 postede hun 171 millioner kroner i Aarhus’ fritids- og kulturliv. Det blev blandt andet til et havnebad og et byhistorisk museum i Den Gamle By. Derudover har fonden banet vej for, at det ikoniske museum Aros i 2013 kunne åbne en tagpavillon med dertilhørende lounge og et nyt værk af Olafur Eliasson.