Sådan klæder du dig rigtigt til jobsamtalen

Der er flere og flere ansøgere til hvert ledigt job. Den rigtige påklædning kan være afgørende for, om du får jobbet. Her er en miniguide til, hvordan du klæder dig på til samtalen.

Den første forhindring for at få drømmejobbet er at komme til samtale. Når det så er lykkedes, gælder det om at være rigtigt klædt på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Hedegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den første forhindring for at få drømmejobbet er at komme til samtale. Når det så er lykkedes, gælder det om at være rigtigt klædt på. Hverken for fin eller for sjusket.

Som udgangspunkt har din ansøgning overbevist modparten om, at du er kvalificeret til jobbet og nu skal samtalen så afdække, om kemien passer og om du har de rette kvalifikationer og visioner.

Som udgangspunkt skal du vælge et sæt tøj, som du føler dig rigtig godt tilpas i. Tøjet skal føles naturligt. Lad være med at vælge eksempelvis et jakkesæt, som du aldrig går med, af den simple grund, at du ikke rigtig føler dig godt tilpas i netop det sæt.

Forestil dig, at du sidder som modparten og har ansøgere, der i princippet er jævnbyrdige. Det er her i det totale indtryk af personen, at tøjet spiller ind. I valget af tøj gælder det om, at være en lille smule bedre klædt end man egentlig kan forvente, at en person i din ¹¹kommende¹¹ jobfunktion vil være. Hverken mere eller mindre.

Det er altid en god tommefingerregel ikke at flashe alt for dyre mærker og et stor prangende ur/smykke kan være et forkert signal. Vælge det sikre og lidt diskrete, så udstråler du seriøsitet.

Det sikre valg er typisk en habit i mørke farver. Grå eller marine er oplagt og en hvid skjorte, men habitten skal passe i størrelse! Giv dig selv tid til at prøve tøjet og gå en tur rundt derhjemme iført det sæt, som du skal til samtale i. Se på dig selv kritisk også bagfra.

Det siger sig selv, at skoene skal være nypudsede og resten af din krop velplejet. Det betyder, at hår i næsen og på/i ørene skal trimmes. Det samme gælder øjenbryn og eventuel skægvækst. Bed gerne din frisør om at trimme øjenbrynene, når du bliver klippet.

 
Fik du læst:

Verdens dyreste skjorte – til knap 200.000 kroner

Den nye olympiske disciplin: Mode

Din løn – ligger den i toppen, midten eller bunden?