Riskær vil lave iværksætterfabrik for indvandrere

Efter et have droppet Iværksætterfabrikken på Amager forsøger den kontroversielle finansmand sig nu med et lignende projekt for indvandrere i Københavns Nordvestkvarter.

Den belastede finansmand Klaus Riskær Pedersen vil nu forsøge at få store danske virksomheder til at finansiere et stort anlagt iværksætterhus i Nordvestkvarteret i København, hvor indvandrere kan leje lokaler, etablere sig med deres virksomhed og få hurtigt hjælp af store virksomheder som eksempelvis IC Companys.

”Jeg synes, de arbejder hårdt, og alle de offentlige støtteordninger og rådgivere er jo komplet umulige. De har brug for input fra den virkelige verden, fra folk som virkelig kan hjælpe," siger Klaus Riskær til ErhvervsBladet.dk.

Riskær, der til sommer kan risikere at blive sendt 7 år i fængsel, har ifølge eget udsagn allerede fundet en egnet bygning til formålet i Nordvest, og der bliver plads til 300 mennesker.

Her vil han så få store virksomheder som IC Companys til at sponsorere de enkelte lokaler. Her skal hver enkelt indvandrervirksomhed leje sig ind for en kort periode af gangen og betale 1500 kroner for det om måneden. Samtidig forpligter den sponsorerende virksomhed sig til at hjælpe indvandrerne med alskens problemer som eksempelvis bogholderi, regnskab og markedsføring.

”Når en indvandrer henvender sig til virksomheden med et problem skal han have hjælp med det samme, præcis som hvis han var en del af virksomheden selv, siger Riskær.

Men når du ikke engang har kontaktet de pågældende virksomheder, hvordan kan du så være sikker på, at de vil sponsorere dit projekt? ”Jeg tager for givet, at de vil finansiere det. Jeg har jo set gang på gang i pressen, at de er interesserede i at gøre noget godt for integrationen. Nu sender vi et brev med en opfordring om at støtte projektet, og hvis de ikke er interesserede i at være med, så må vi jo konstatere, at de fine ord om socialt ansvar ikke har hold i virkeligheden. Det må vi jo så skrive på vores hjemmeside, og det er de nok ikke interesserede i, siger Riskær.

Hvis ikke virksomhederne støtter idéen vil han forsøge at finde pengene i forskellige fonde. Klaus Riskær har tidligere startet et lignende koncept på Amager unde navnet Iværksætterfabrikken for år tilbage. Det eksisterer i dag under navnet Copenhagen Office Hotels, hvor virksomheder lejer sig ind men uden at få råd og vejledning som oprindeligt var tanken bag projektet.

Andre tophistorier på ErhvervsBladet.dk Indløs billet og kør privat i gulplade-bilen

Har du et kropssprog som en vinder?