Private rammes hårdere

Kort nyt: Når en melder sig arbejdsløs hos de offentlige a-kasser, gør ti privatansatte det samme.

Nye tal fra lønmodtagernes hovedorganisation, LO, viser, at især ansatte på det private jobmarked er i risikozonen for at miste deres job i øjeblikket. Det skriver dagbladet Børsen. Skolelærerne, sygeplejerskerne og sosu-assistenterne, samt de offentligt ansatte funktionærer og akademikere skal dog ikke føle sig på 100 pct. sikker grund.

»Det er bemærkelsesværdigt, at vi under denne krise faktisk har set en stigning på 4000 i tilstrømningen af ledige til de offentlige kasser,« siger cheføkonom i LO, Jan Kæraa Rasmussen. Stigning kan være et udtryk for, at medlemmer af offentlige a-kasser, som kortvarigt har prøvet lykken på det private jobmarked og nu har mistet det private job. Men det kan også betyde, at folk mister deres offentlige job som følge af nedskæringer i de økonomisk mest trængte af kommunerne.

»Det er under alle omstændigheder noget, vi vil holde øje med i den kommende tid, da et bidrag fra det offentlige til den nuværende ledighedskrise, er det sidste, vi har brug for,« siger LO’s cheføkonom.