Orv, naboen har også trampolin...

De store fotosatellitter fanger de karakteristiske, blå trampoliner i villahaverne - og de er mange.

Et vue fra Google Earth ned over et kvarter i Taastrup, midtvejs mellem Roskilde og København. Inden for den relativt korte afstand kan tælles hele fem trampoliner i haverne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark er en trampolinnation - så stor, at det kan ses højt oppefra.

Det kan man ved selvsyn konstatere, hvis man navigerer rundt over det ganske, danske land ved hjælp af søgegiganten Googles særlige program, Google Earth, som anvender satellitbilleder til at vise vej.

Google Earth er ganske gratis og giver mulighed for at taste en adresse ind hvor som helst på Jorden, hvorefter programmet drejer jordkloden og zoomer ind på det pågældende område, samtidig med at adressen markeres. Herefter er det muligt at zoome lidt ekstra ind og se lidt flere detailler, eller man kan navigere lidt rundt i kvarteret og kikke ned hos naboerne.

Detailleringsgraden er ofte utrolig. Her kører bybussen forbi skolen, og - i de områder, hvor opløsningen på billederne er størst - her ligger nabokonen topløs i baghaven og slikker solskin.

Og så er der trampolinerne. Disse enorme tingester, hvis karakteristiske, blå sikkerhedskant betyder, at de skiller sig ud fra det meste andet, der kan ses fra en fotosatellit højt, højt oppe. Den blå farve gør det muligt hurtigt at konstatere, at børnene ikke er alene om at forbedre muskulaturen ved flere timers daglig hoppen rundt i fjedrene.