Lasse Dalgaard Jensen

Lasse Dalgaard Jensen Talent 2016 Fold sammen
Læs mere

Robotspecialist

Det ville have været for nemt at kalde portrættet af Lasse Dalgaard Jensen »Robotterne kommer«. Det gør de ikke desto mindre, men på en lidt anden måde end i filmene.

Lasse Dalgaard Jensen er director i EY Danmark, hvor han har ansvaret for den del af virksomheden, der hedder Robotics Automation, og hvor han har til opgave at etablere et Robotic Center of Excellence for hele Norden.

Hvis man går bag om de science fiction-klingende titler, handler Lasse Dalgaard Jensens arbejde om at automatisere opgaver og processer, der tidligere har været varetaget af en administrativ medarbejder.

»Det handler ikke bare om at erstatte medarbejdere med robotter, men om at fjerne de lidt kedelige og ukomplekse opgaver, så der er mere tid til andre dele af forretningen,« siger han.

Det er blandt andet i den finansielle sektor og i telebranchen, at systemerne i øjeblikket implementeres, men i princippet kan de bruges i alle brancher, og robotternes evner stopper først ved subjektive vurderinger og tale.

Ud over sit arbejde med dette stadig nye felt er Lasse Dalgaard Jensen også specialiseret i god gammeldags optimering af virksomheders drift, forretningsprocesser og arbejdsgange.

Lasse Dalgaard Jensen

35 år, director, EY Advisory

2005: M.A. i corporate strategy & governance, University of Nottingham

2005: Consultant analyst, Accenture Consulting, London

2006: Consultant, PA Consulting, London

2008: Senior consultant, EY (tidl. KPMG)

2014-: Director, EY Advisory