Køb hus på Sicilien for 1 euro

Desperat borgmester søger ejere til 3.700 huse i en by på Sicilien.

Der er smukt på Sicilien - billedet her er dog ikke fra Salemi. Arkivfoto: Gitte Holtze Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vittorio Sgarbi er en mand med et meget stort problem. Han er borgmester i byen Salemi på den vestlige siden af Sicilien, og hans problem er, at en meget stor del af den gamle bydel er så forfalden, at den risikerer helt at brase sammen.

Derfor har bystyret sat 3.700 ejendomme i byen til salg for bare 7,50 kroner pr. styk. Sammen med ejendommen følger dog en pligt til at sætte huset i stand, og renoveringen skal udføres i respekt for stilen i den gamle bydel, skriver BBC.

Forfaldet begyndte, da Salemi for omkring 40 år siden blev ramt af et jordskælv, som fik store dele af lokalbefolkningen til at søge til andre byer, og derfor er den gamle bydel på vej til at blive en spørgelsesby.

Borgmester Sgarbi har sin iver efter at bringe liv tilbage til byen også foræret en ejendom til fodboldklubben Inters formand Massimo Moratti , og popmusikeren Peter Gabriel skal ifølge BBC også være interesseret i at medvirke til genopbygningen af Salemi.

”Vi er på udkig efter folk, der har lyst og økonomiske ressourcer til at medvirke til denne mission. Til gengæld for den symbolske betaling vil vi forlange, at køberne inden for to år sætter ejendommene i stand i respekt for byens oprindelige karakteristika,” siger borgmester Vittorio Sgarbi, der er tidligere kunstkritiker og forhenværende embedsmand i det italienske kulturministerium.

 
Læs også:

Danmarks mest populære sommerhusområder

Danmarks dyreste andelsbolig

Danmarks billigste villa

Danmarks billigste rækkehus

Danmarks billigste lejlighed