Hunden er forretningsmandens bedste ven

Flere og flere tager deres kæledyr med på forretningsrejsen. Business-hotellerne i København og Århus er klar til at tage imod Fido eller Poppe.

Mappe-dyr og kæledyr har tilsyneladende svært ved at undvære hinanden.

Flere og flere mennesker er begyndt at tage kæledyrene med på forretningsrejsen, skriver The New York Times.

Som en konsekvens indretter mange amerikanske hoteller og flyselskaber sig på den nye trend, der dels skyldes, at forretningsrejser er blevet længerevarende, dels at et stigende antal singler holder kæledyr.

I 2003 tog 15 millioner amerikanere deres kæledyr med på mindst en overnatning, mens tallet i 2006 voksede til hele 29 millioner, ifølge the American Pet Products Manufacturers Association, skriver the New York Times.

Den foretrukne rejsekammerat blandt forretningsfolk er hunden efterfulgt af katten, og flere hoteller har nu medarbejdere, der kan passe hundene og gå tur med dem, når Fidos "mor" eller "far" sidder i møder hele dagen. Der findes naturligvis også særlig room-service til de firbenede bestående af et rigtigt hundemåltid.

I København synes administrerende direktør for Radisson SAS-hotellerne i byen, Roy Kappenberger, at det mest lyder som en Århus-historie.

"Det er ikke noget, vi oplever på vores hoteller i København. Men vi kan da sagtens lufte hund og give den mad, hvis det er. Måske er det en helt ny industri. Men det lyder nu mere som en Århus-historie," siger han til Business.dk.

Det er det ikke, fortæller administrerende direktør for Radisson SAS i Århus, Henrik Bille Petersen.

"Men tiden vil vise, om det bliver sådan. Hvem ved i disse single-tider. Det er godt nok længe siden, jeg har hørt om hotelmedarbejdere, der luftede hund. Det er vist ikke sket siden, jeg selv var piccolo i København. Men vi kan da sagtens lufte en hund - vi skal bare finde en timepris," siger Henrik Bille Petersen.

Han fortæller, at der dog er mange fritidsrejsende, som har kæledyr med. Fra undulater til hunde. Små kæledyr er tilladt.

Hvad er små kæledyr?

"Det er ofte en meget selvstændig vurdering. Jeg må indrømme, at jeg da har set 'skødehunde' på hotellet, der er temmelig store, siger Henrik Bille Petersen.