Her er landets 100 skarpeste erhvervstalenter

Torsdag eftermiddag mødtes hundrede af Danmarks største erhvervstalenter under 35 år. Anledningen var den tolvte kåring og udgivelse af Berlingske Business Magasins Talent 100-liste.

De nykårede talenter i den årlige Talent100-særudgave af Berlingske Nyhedsmagasin blev blandt andet mødt af et panel bestående af (fra venstre) Niels Thorup, adm. direktør for Falck i Norden, uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), Christina Nielsen, vicekoncern­direktør i DLG og Kai Hammerich fra Korn Ferry. Torsdag eftermiddag mødtes hundrede af Danmarks største erhvervstalenter under 35 år. Anledningen var den tolvte kåring og udgivelse af Berlingske Business Magasins Talent 100-liste. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I showroomet hos Audi Gladsaxe er man vant til hestkræfter, men i går var husets indre endnu hurtigere end normalt. Bygningen dannede nemlig ramme om fejringen af Danmarks hundrede skarpeste erhvervstalenter anno 2015.

Kåringen finder sted i Berlingske Business Magasin, og i år er den tolvte af slagsen. Talenterne kommer fra vidt forskellige virksomheder og brancher, men alle er højst 35 år og udmærker sig særligt på deres felt. Og efter at være blevet indstillet, sorteret og udvalgt, kan de i nu finde et portræt af sig selv i den årlige Talent100-særudgave af nyhedsmagasinet.

Flere har da også allerede slået op og bladrer løs på siderne, mens toner af New Orleans-jazz blander sig med summende snak og klirren fra hvidvinsglas, sodavandsflasker og pindemadstallerkener.

Forpligtet af talentet

Kort forinden – mens glassene endnu stod på rad og række – sad de mange lyse hoveder på samme vis bænket i det tilstødende, strømlinede konferencelokale.

Her kunne redaktørerne på Berlingske Business Magasin byde velkommen til et rekordstort antal fremmødte. Det samme gjorde en kort potpourri af de mange filmklip, som talenterne i ugens løb har indsendt til redaktionen.

Herefter tog Michael Pram Rasmussen scenen og ordet. Som bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk, Coloplast og Selmer Holding, der blandt andet ejer Audi, ønskede han de nykårede talenter tillykke.

»Det er særligt at se sig selv fremhævet som talent. Det skal I være glade og stolte over. I er ikke kommet hertil uden indsats, I har givet den en skalle,« sagde han, men fremhævede, at enhver medalje har to sider.

TV: Pram Rasmussen: Talent er ikke tabu

 

Har man et særligt talent, er man også forpligtet til at efterleve det, var budskabet. Ikke langt ude i fremtiden, men her og nu.

»I tennis vinder man kun kampen, når man fokuserer på den næste bold frem for den sidste. Sådan er det også med ledelse. Men modsat tennis er ledelse en holdsport. Succesen kommer kun, når man kan dele den med andre,« sagde Michael Pram Rasmussen, der fremhævede, at ordene ikke kun gælder ledelse, men også andre resultater i erhvervslivet.

Lysten skal drive værket

Mens lokalets samlede hjernekraft fik temperaturen i lokalet til at stige, supplerede et panel bestående af blandt andre uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsens (R) og Michael Pram Rasmussens bevingede ord.

Fra både hende, Niels Thorup, adm. direktør for Falck i Norden, Christina Nielsen, vicekoncerndirektør i DLG og Kai Hammerich, headhunter og office managing director for Korn Ferry, var meldingen klar.

At have talent handler om at turde tage ansvar for det og lade det drive sig – men også at være modig og turde erkende sine begrænsninger. Frem for alt er det lysten, der skal drive værket, og udviklingen stopper aldrig.

»Man skal udvikle sig hele livet. Den dag, det er godt nok, er man ikke længere et talent,« sagde Kai Hammerich, der understregede, at ansvaret for at forvalte sit talent i sidste ende er ens eget.

Med de råd er talenterne altså igen sluppet løs. Det jazzede band har smøget skjorteærmerne op, og de fleste tager en ekstra omgang i buffeten eller baren. Både fremtiden og forårsaftenen er lys endnu.