EM-sølv til danske iværksættere

Unge iværksættere fra Danmark løb med andenpladsen ved EM i iværksætteri. Virksomheden har udviklet et rabatkoncept, der kombinerer brugen af mobiltelefoner med shopping.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev en god dansk dag i Oslo, da der søndag den 7. august blev uddelt priser ved Europamesterskabet i Company Programme – den såkaldte Company of The Year Competition 2011, fortæller Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise i en udsendt pressemeddelelse.

Andenpladsen ved EM gik nemlig til virksomheden newQReation I/S fra Herningsholm Erhvervsskole. Virksomheden har udviklet et rabatkoncept, der kombinerer brugen af mobiltelefoner med shopping.

NewQReation I/S var dog langt fra færdige med at høste priser. Direktør i New Qreation, Mads Kristensen, modtog også den nyindstiftede Alumni Leadership Award, hvor 15 unge får et særligt skulderklap fra den europæiske alumne-organisation.

Ligeledes gik Nordeas særpris for bedste forretningsidé også til den succesfulde virksomhed.

- Det har været et sjovt og spændende arrangement. Vi følte, at der blev gjort noget ud af tingene. Vi kan stille os tilfredse med en andenplads i konkurrence samt særprisen for Best Business Idea. Det tog lige en dag før vi forstod, hvor stort det er, siger direktør Mads Kristensen.

Læs også på EVB.dk:

Langt flere køber ind med mobiltelefon

Her er de bedste netkøbmænd i 2011   

Mobilkrig fortsætter året ud

Der er også ros til gruppen fra Fonden for Entreprenørskab, hvor priserne vækker glæde.

- Det er godt gået af newQReation, der på fornem vis repræsenterede de danske farver. Det er ligeledes glædeligt at se, hvordan arbejdet med entreprenørskabs-undervisning i Danmark kan være med til at gøre en forskel og stå distancen selv i en stor international konkurrence, siger administrerende direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise Christian Vintergaard, der selv var til stede i Oslo.

Enterprise without Borders (Accenture Award) gik til de tre parter Danmark, Italien og Bulgarien. Fra Danmark modtog Stig Hultén prisen på vegne af sine elever fra Tietgen HG Odense.

Retfærdigvis skal det nævnes, at vinderen af Company of The Year Competition 2011 blev den engelske virksomhed Summit Enterprise, der står bag opfindelsen af en kuglepen, der også fungerer som parfumespray.

Company Programme er et undervisningsprogram, der giver en praktisk afprøvning af livet som iværksætter. De studerende følger programmet i 8-10 måneder, hvor de starter egen virksomhed og driver den i den virkelige verden.
 
I løbet af året skal de udarbejde forretningsplaner, indgå aftaler med samarbejdspartnere, markedsføre deres produkter, deltage i messer mm. Company Programme arrangeres af Fonden for Entreprenørskab -Young Enterprise, og EM blev afviklet af Junior Archievement Young Enterprise Europe.