Drømmen er en jordomrejse

Kristian Kornerups familie har været advokater generationer tilbage, men han valgte at blive handelsmand, og det er indtil videre gået godt. Privat drømmer han om at rejse jorden rundt.

Kristian Kornerup planlægger i vid udstrækning sin arbejdsindsats efter, hvornår han har sine to sønner på ni og 12 år. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det havde været mere oplagt, hvis Kristian Kornerup havde haft titlen som advokat. Det er nemlig jura­vejen, de fleste i familien Kornerup er gået. Men det var ikke lige sagen for Kristian Kornerup.

Da forældrene sagde til deres søn, at han måtte gøre, hvad han ville, bare det var noget, han brændte for, og han gjorde det bedste, han kunne, valgte han at tage en uddannelse på Handelshøjskolen i København og indlede en karriere som erhvervsmand.

I dag har han titlen som administrerende direktør for Stryhns, og indtil videre er det gået godt. Kristian Kornerup gør i hvert fald det bedste, han kan, og det har senest givet pote i form af en succesfuld turnaround i Stryhns. Han er en del af organisationen »Young Presidents’ Organization (YPO), hvor han netværker med andre topchefer, og der er ingen tvivl om, at ambitionerne er høje. Dog har Kristian Kornerup ikke tænkt sig at arbejde sig ihjel. Mens hans far netop har flyttet advokatkontoret hjem i privaten, drømmer Kristian Kornerup om at stoppe med at arbejde i tide til at nå at opleve drømmerejsen, som går jorden rundt i en sejlbåd.

Lige nu står den på hårdt arbejde og en karriere, der næppe stopper i Stryhns. Men der er alligevel tid til mindre rejser. Kornerup rejser gerne med sine to sønner på 9 og 12 år, og han går meget gerne på jagt. Også med riflen i hånden rammer Kornerup ofte plet, hvilket han ikke er bleg for at vise frem for sine gæster. I stuen i Vedbæk hænger store og små trofæer på væggene side om side med fotografier af feriebilleder af sønnerne og familieportrætter af forældre og søskende.

Stof til eftertanke

En dag for Kristian Kornerup starter typisk – når det er sommer vel at mærke – med en tur i Øresund. Derefter nyder han udsigten, en stille stund og en kop kaffe på en bænk i haven, og så er direktøren klar til at køre på kontoret i Roskilde. Når han har sine sønner, kører han relativt tidligt fra arbejde, men når de er hos deres mor, arbejder han gerne igennem. Kalenderen er med andre ord planlagt efter de to drenge.

Kernefamilien kommer dog aldrig igen. Kristian Kornerup er blevet skilt fra drengenes mor, og det har givet stof til eftertanke.

»Hvis man vil have et godt liv, må man tage det. Jeg føler mig lykkelig, sulten på livet og ambitiøs,« lyder det fra Kristian Kornerup, som ikke benægter, at livet også byder på nederlag.

Men han vælger at fokusere på succeserne og bevare drømmene. Karrieremæssigt går de lige nu på, at Stryhns kommer op på en omsætning på en milliard kroner. Privat handler det om at nyde tiden med sønnerne og kæresten. Denne sommer bliver det på Ibiza, i Sydfrankrig og i den danske sommer.