Dovner de ansatte når chefen er væk?

UGENS DILEMMA: Dine medarbejdere har før taget den lidt for meget med ro, mens du var på ferie. Hvad gør du for at holde dampen oppe iblandt dem, nu da du holder et par ugers påskeferie?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er ansat som leder for 11 medarbejdere i kundeservice i et tøjfirma, som sælger tøj via postordre. Fysisk er I placeret i ét rum. I kender hinanden ret godt, og omgangstonen er direkte og humoristisk. Der bliver arbejdet, men der er også megen snak henover skrivebordene.

Da du tidligere på året holdt vinterferie, erfarede du efterfølgende, at der var ”gået snak og hygge i det” i en grad, så en af dine medarbejdere, Klara, havde haft svært ved at få arbejdsro og nå sine opgaver. Hun havde desuden lagt mærke til, at et par af hendes kolleger kom og gik, som de havde lyst til i den pågældende uge.

Forarget fortalte Klara dig efterfølgende om sine observationer, mens du var væk. Hun havde dog ikke lyst til at nævne nogle af sine kolleger ved navn. Du tog Klaras information til efterretning, men gjorde herudover intet.  

Du har nu planlagt 14 dages ferie omkring påske og overvejer, om du, i lyset af erfaringerne fra sidst du holdt ferie, skal tage nogle forholdsregler for at sikre dig, at dine medarbejdere arbejder, når du ikke er fysisk til stede.

Kilde: Lederne / www.lederne.dk