Debat: Hvor kort må nederdelen være på jobbet?

Skal man som chef blande sig i medarbejdernes sommertøj hvis tøjet bliver lidt for vovet - eller kikset. Også selv om sommeren får de fleste til at ønske sig en lettere beklædning?

Foto: Robin van Lonkhuijsen
Må chefen eller medarbejderne komme på job i shorts? Gerne krydret med et par fornuftige sandaler med hvide tennissokker i? Og må sekretæren gå på arbejde i en nederdel, der næsten dækker måsen. Men også kun næsten.

Emnet i det første dilemma efter sommerferien handler om en leder, der er i tvivl om medarbejderne skal have en dresscode fordi der kommer kunder i butikken.

Ledernes Hovedorganisation står bag det ledelsesmæssige problem, der går ud på at sætte sig i chefens sted. I Ugens Dilemma kan du overveje, hvad du ville gøre, hvis du var chef. Du kan deltage i afstemningen og deltage i debatten ved at skrive dine kommentarer i nedenstående boks. I næste uge kan du læse, hvad de andre læsere mener om emnet.

Ugens Dilemma
Du er leder for 11 medarbejdere i en konsulentvirksomhed, hvor der kommer mange kunder og kursister i løbet af dagen. Jeres uskrevne dresscode foreskriver »almindelig pæn påklædning«. Det er op til medarbejderne selv at finde ud af, hvordan de udfylder rammerne for dresscoden, hvilket hidtil ikke har givet problemer.

Sommeren har været usædvanlig god og varm i år, og det gode vejr ser ud til ingen ende at ville tage. Ferien lakker mod enden, og medarbejderne begynder så småt at vende tilbage til jobbet.

En af dine modne medarbejdere, Kim, skal afholde et kursus for eksterne kursister. På første kursusdag møder Kim op iført en T-shirt uden ærmer og piratbukser, som slutter lige under knæene. Fødderne har han stukket i et par kondisko.

Du synes, Kims afslappede tøjstil klæder ham og gør ham yngre. Du er dog i tvivl, om den lever op til betegnelsen »almindelig pæn«.Kilde: Ledernes Hovedorganisation / www.lederne.dk