Arbejdspladser frygter talentflugt

Når jobsituationen igen vender ude på arbejdsmarkedet, er arbejdsgiverne bange at miste deres talenter. Det viser amerikansk undersøgelse.

Foto: Modelfoto/Colourbox
I det øjeblik verdensøkonomien vender og arbejdsmarkedet igen bliver et sikkert sted at begive sig ud, vil hver tredje højtkvalificerede medarbejder stå på spring til at skifte.

Det amerikanske konsulentfirma Deloitte forudser en sand ansøgnings-storm fra højtuddannede, så snart konjunkturen vender, skriver tidsskriftet Management Issues ifølge Epn.dk.

I dag bliver mange højtkvalificerede medarbejdere i deres nuværende stilling, fordi de er usikre på, om de kan få et andet attraktivt job. Men så snart jobmarkedet bliver mere positivt, vil de kaste sig ud i jobsøgningen og virksomhederne vil stå over for en regulær talent-flugt.

CV-tsunami i vente
Ifølge Epn.dk forudser Deloitte, at mange virksomheder vil stå med et nyt - alvorligt - problem, når konjunkturen vender.

”Chefer og headhuntere kan roligt forberede sig på en CV-tsunami, når ledere og medarbejdere med værdifulde kompetencer frivilligt søger nye muligheder”, siger Jeff Schwartc, direktør i Deloitte i USA til Management Issues.

Hver tredje fristet af jobskifte
To af tre arbejdsgivere, som Deloitte har spurgt, siger, at de er bekymrede eller meget bekymrede over udsigten til at miste talentfulde medarbejdere, når konjunkturen vender.

Undersøgelser viser samtidig, at hver tredje højtkvalificerede medarbejder ville overveje at skifte job inden for det næste år, hvis situationen så anderledes ud. En fjerdedel af disse ville enten satse på et job i en anden sektor, eller de ville være parat til helt af skifte karrierespor.

"Arbejdsgiverne skal passe på ikke at blive for selvsikre. Lavkonjunkturen gør måske, at dine bedste medarbejdere bliver hos dig lidt endnu, men du gør klogt i at have fokus på relationerne til de bedste medarbejdere i form af tydelige karrieremål og meningsfulde opgaver, hvis du vil holde på dem, når de bedre tider kommer," siger rådgiver Claire McCartney til Management Issues.