Bjerregaard: "Nu vil mange sige, at vi er umulige"

Brøndby IFs formand Per Bjerregaard forudser en ny debat om den gamle gardes rolle i fodboldklubben.

Per Bjerregaard på generalforsamlingen i Brøndby IF i april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jan Lockhart er ikke længere direktør i Brøndby. Det blev slået fast i en pressemeddelelse fra klubben her til morgen, og nu er det med forventningen om endnu en massiv kritik, at bestyrelsesformand Per Bjerregaard går den næste tid i møde.

Det fortalte han venligt og imødekommende, da Sporten.dk fik fat på ham til en uddybning af Lockharts exit, der blev forklaret med, at det 'ikke var det rigtige ægteskab.

Per Bjerregaard, kan du forklare, hvad der ligger til grund for, at jeres ægteskab ikke fungerede?

- Hvis du eller jeg vidste, hvorfor ægteskaber nogle gange ikke virker, så ville vi tjene stort på det. Vi kom bare frem til, at det ikke fungerede, og så er det jo en fælles pligt i et selskab som vores, at man siger stop.

Du kan ikke komme nærmere ind på, hvad der går galt i et ’ægteskab, der ikke er det rigtige’?

- Nej, det er svært at sige. Det er sådan lidt udefinerbart.

Det har ikke noget at gøre med, at Jan Lockhart i fredags i et interview med Tipsbladet gav indtryk af problemer med jeres likviditet?

- Nej, slet ikke. Der kom da også et dementi på det. Det blev jo udlagt som om, at vi er ved at gå fallit, og det er jo ikke tilfældet. Så det er der slet ikke tale om.

Har det så handlet om, at Jan Lockhart er kommet udefra med nogle tanker og idéer, som han ikke har fået lov til at forsøge sig med?

- Nej, det er der heller ikke tale om, siger Bjerregaard.

Nu overtager Tommy Sommer Håkansson (i forvejen adm. dir. i Brøndby IF' datterselskab Brøndby Food&Mind A/S, red.) som konstitueret administrerende direktør i Brøndby IF, og Per Bjerregaard fortæller, at der endnu ikke er taget stilling til, om det er en permanent løsning. Det vil først ske på et bestyrelsesmøde om et par måneder.

Og i de måneder vil der nu sikkert være meget blæst omkring klubben og selskabet bag, og det forudser Per Bjerregaard også:

- Nu vil der jo være en masse, der siger, at ’de der BIF-folk er umulige at have med at gøre’. Det kan da godt ærgre mig, og det er da ikke godt, men det må vi jo tage med. Samarbejdet måtte stoppe, hvor ubehageligt det så end måtte være – også for Jan.

Du tror ikke, at det her også kommer til at skabe uro på de interne linjer?

- Der er ingen problemer. Der er fuldstændig ro på de interne linjer.

I skriver, at der er en ’gensidig overenskomst bag stoppet’. Men er det alligevel dig, der er gået til Jan Lockhart og har sagt, at I skulle have en snak om fremtiden?

- Det skal vi ikke begynde at snakke om. Det er en intern snak.