Video af Trump vækker forargelse: Han skyder alle sine modstandere ned

En meget voldelig – og meget falsk – video af Donald Trump blev vist på en konference, hvor både Trumps søn og tidligere talsperson i weekenden deltog. Nu kræver medier og journalister, at Trump personligt tager afstand fra videoens indhold.

Siden Donald Trump i 2016 blev valgt til præsident, har han ofte beskyldt mainstreammedier for at lyve og sprede falske historier om ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Baradat/Ritzau Scanpix

Donald Trump vil ikke høre på mere kritik. Altså trækker han pistolen, retter den mod sine modstandere og henretter dem en efter en.

Dette er mere eller mindre plottet i den forfalskede video, der i weekenden blev vist på en konference for Trump-støtter på et af præsidentens hoteller i Miami. Det skriver The New York Times.

Videoen, som blev vist, er i virkeligheden en actionfyldt scene fra filmen »Kingsman: The Secret Service«, hvori en mand åbner ild mod kirkegængere og derpå dræber dem en efter en. I den forfalskede video har gerningsmanden fået Donald Trumps ansigt, mens alle hans ofre er blevet ændret til Trump-kritikere.

Dette resulterer i en meget voldelig video, hvori Donald Trump dræber demokrater som Nancy Pelosi, Barack Obama, Hillary Clinton og Bernie Sanders samt medier som BBC, CNN, NPR, Vox, The Huffington Post, ABC News, Politico og mange, mange flere. De er alle samlet i kirken for »fake news«, som det hedder i videoen, der øjeblikkeligt har skabt forfærdede reaktioner på amerikanske mediers redaktioner.

Herunder kan du se et screenshot fra videoen.

Siden Donald Trump i 2016 blev valgt til præsident, har han ofte beskyldt mainstreammedier for at lyve og sprede falske historier om ham, og han har sågar udnævnt visse amerikanske medier til at være fjender af det amerikanske folk.

Videoen blev i weekenden vist på en konference, som var arrangeret af Trump-tilhængere – Donald Trumps søn Donald Trump Jr. og præsidentens tidligere talskvinde, Sarah Huckabee Sanders, deltog, men begge afviser at have set videoen.

En af konferencens arrangører, Alex Phillips, tager over for The New York Times afstand fra videoen. Det er uklart, hvornår og i hvilken sammenhæng videoen er blevet vist. Videoen er angiveligt frembragt af en gruppe, der kalder sig for TheGeekzTeam på YouTube, og som står bag andre pro-Trump-videoer.

»Det er desværre ikke første gang, at præsidentens tilhængere taler for vold mod medierne i en video, som de tilsyneladende finder underholdende. Dette er dog uden tvivl det værste, vi endnu har set,« skrev CNN i en pressemeddelelse, efter at videoen begyndte at cirkulere på Twitter.

»Præsidenten og hans familie, Det Hvide Hus og Trump-kampagnen bør på det allerkraftigste tage afstand fra videoen øjeblikkeligt. Alt andet ville være en stiltiende blåstempling af vold og burde ikke tolereres af nogen.«

På Twitter har videoen fået kritikere til at lange ud efter Donald Trump, selv om det ikke er ham, der står bag videoen. De mener, at hans retorik er skyld i, at hans støtter nu fremstiller den slags videoer. Den demokratiske præsidentkandidat, Beto O'Rourke, mener, at det er videoer som denne, der kan føre til reel vold.

»Sidste år var der en Trump-tilhænger, der sendte bomber til CNN – i går var der skyderi i en kirke. Denne video er ikke sjov – den vil få mennesker dræbt,« skriver han på Twitter.

Donald Trump har tidligere langet hårdt ud efter billeder og videoer, hvor kritikere har foregivet at dræbe ham. Dette var for eksempel tilfældet, da rapperen Snoop Dogg i 2017 i en musikvideo foregav at skyde en mand iført Donald Trump-maske. Senere på året poserede komikeren Kathy Griffin på et billede, hvor hun foregav at holde Donald Trumps afhuggede hoved i fremstrakt arm.

Griffin mistede efterfølgende sit job på CNN og blev meget upopulær i Hollywood, hvor hendes billede mødte hårde reaktioner på begge sider af det politiske spektrum.