Tyrkiet anholder to for drab på ambassadør

Ifølge en tyrkisk TV-station har landets myndigheder anholdt to personer, som man mistænker for drabet på USAs ambassadør i Libyen, Christopher Stevens.

Den amerikanske ambassadør i Libyen, Christopher Stevens, blev dræbt under uroligheder over en amerikansk Muhammed-kritisk film. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX WONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne i Tyrkiet har anholdt to mænd, som man mistænker for at stå bag drabene på den amerikanske Libyen-ambassadør Christopher Stevens og tre andre amerikanere i sidste måned. Det oplyser den tyrkiske TV-station Kanal D ifølge flere medier.

De to mistænkte, der angiveligt er tunesiske statsborgere, blev anholdt sent torsdag i lufthavnen Ataturk i Istanbul, hvor de forsøgte at komme ind i landet med falske pas, oplyser TV-stationen.

De tyrkiske myndigheder afhører de to anholdte, og det er endnu ikke sikkert, om de skal udleveres til Libyen eller USA, beretter TV-stationen.

Hverken de tyrkiske eller de amerikanske myndigheder har kommenteret anholdelsen af de mistænkte.

Ambassadøren Christopher Stevens og de tre andre amerikanske ambassademedarbejdere mistede livet under et angreb på det amerikanske konsulat i den libyske by Benghazi den 11. september.

Angrebet medførte alvorlige internationale reaktioner og fordømmelser, og præsident Obama svor i kølvandet på episoden, at USA ville finde og straffe de ansvarlige.

USA har mistænkt den magtfulde islamistgruppe Ansar al-sharia for at stå bag drabene, og gruppen er efter angrebet blevet fordrevet fra sine tilholdssteder i Benghazi, der er Libyens næststørste by.

Det er uvist, om de to anholdte har tilknytning til gruppen.