Trump afviser lorteland-udtalelse: Sådan sagde jeg ikke

I et tweet antyder USA's præsident, at han ikke brugte vulgært sprog om Haiti og lande i Afrika.

Donald Trump afviser at have kaldt Haiti et lorteland. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB

Donald Trump røg på Twitter, da han vågnede fredag morgen, efter at flere medier har skrevet, at han omtaler Haiti og afrikanske lande som "lortelande".

Han benægter indirekte at have brugt det sprog, selv om flere demokrater og republikanere overhørte det i Det Hvide Hus under forhandlinger om Daca, hvor unge immigranter risikerer udvisning.

»Det sprog, jeg anvendte under Daca-mødet var barskt, men dette var ikke det sprog, der blev brugt. Hvad der var virkeligt barskt, var det verdensfjerne forslag, som blev fremlagt - et stort tilbageslag for Daca,« skriver han på Twitter.

På mødet blev en generel immigrationsreform diskuteret. Der bor og arbejder i dag op mod 11 millioner illegale indvandrere i USA.

En særlig gruppe er de såkaldte Dreamers. Det er unge, der kom til USA som børn af illegale indvandrere.

De op mod 800.000 Dreamers fik under et særligt program kaldet Daca, som tidligere præsident Barack Obama fik gennemført, foreløbigt legalt ophold i USA.

Trump opsagde sidste år programmet og gav Kongressen et halvt år til at finde en løsning.

Da han på mødet i Det Hvide Hus hørte, at en immigrationsreform også skulle omfatte haitianere, spurgte en irriteret Trump, hvorfor han skulle lade folk fra "lortesteder" komme ind i landet, skriver Washington Post.

»Hvorfor skulle vi ønske folk fra Haiti her,« spurgte han.

»Få dem ud.«

Da diskussionen lidt efter handlede om afrikanske lande, gentog han sin tidligere kommentar: Hvorfor skulle han ønske "alle disse mennesker fra lortelande". Det fortæller flere af de tilstedeværende på mødet.

/ritzau/