To dræbt under vulkanudbrud i Indonesien

Mens mindst to personer er døde efter et kraftigt vulkanudbrud på Java. Adskillige er blevet evakueret, og flyselskaber har aflyst afgange til Indonesien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDONESIEN: Et vulkanudbrud på øen Java i Indonesien har kostet mindst to personer livet, mens adskillige beboere tæt på vulkanen er blevet evakueret. Det skriver AFP.

De to dræbte, en mand og en kvinde i 60erne, blev mast ihjel, da væggene i deres hjem kollapsede, fordi sten og aske ramte taget. Også flere andre huse blev ødelagt, oplyser en embedsmand fredag.

»Hjemmene var dårligt bygget og lader til at være kollapset nemt under vægten (af sten og aske, red.),« forklarer talsmanden fra den nationale katastrofemyndighed, Sutopo Purwo Nugoro.

Det er vulkanen Mount Kelud, der gik i udbrud sent torsdag aften lokal tid - bare få timer efter, at der blev udsendt en advarsel. Vulkanen anses for at være en af de farligste på hovedøen Java, og TV-billeder har vist, hvordan asken og stenene regner ned over de nærliggende landsbyer, mens forfærdede beboere dækket i aske flygter i biler og på motorcykler mod evakueringscentre.

Fredag morgen er der dog ikke meldinger om flere døde.

Fly fra selskaberne Virgin og Qantas med kurs mod Java er blevet aflyst eller udskudt til lørdag med en melding om, at »passagernes sikkerhed er deres højeste prioritet«. Flere fly har ligeledes været nødt til at vende om. Blandt andet måtte passagererne på et morgenfly fra den australske storby Sydney mod ferieøen Bali igen sætte fødderne på australsk jord, da flyet blev kaldt tilbage.